Αποκαλυπτική η απολογία Ν. Ζήγρα για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου

Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012 20:28
UPD:20:28
A- A A+

Αποκαλυπτικά στοιχεία για το ρόλο Κύπριου πρώην υπουργού στην υπόθεση της διακίνησης «μαύρου» χρήματος από εξοπλιστικά προγράμματα κατέθεσε απολογούμενος ο εξάδελφος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας.

Ο πρώην στενός συνεργάτης του κ. Τσοχατζόπουλου υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες, στον ανακριτή ότι επιφανής Κύπριος πολιτικός είχε ενεργό ρόλο όχι μόνο στην οργάνωση της όλης επιχείρησης για το «ξέπλυμα», αλλά και σε διακίνηση χρημάτων προερχομένων από «μίζες» που δόθηκαν για την επιλογή των ρωσικών όπλων TORM1.

Ο Κύπριος πρώην υπουργός φέρεται να εμπλέκεται ενεργά στη δημιουργία των επίμαχων εταιρειών, ενώ αντίστοιχες μεταφορές, σύμφωνα με τον συγκατηγορούμενο του πρώην υπουργού, έκανε και άλλο πρόσωπο, ήδη κατηγορούμενος για τα εξοπλιστικά, επί σειρά ετών συνεργάτης του Ακη Τσοχατζόπουλου.

Παράλληλα κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Ζήγρας ανέφερε στον ανακριτή της υπόθεσης ότι ο πρώην υπουργός ξόδευε ποσά πάνω από 2,5 εκατομμύρια ευρώ σε εκλογικές αναμετρήσεις, ώστε να εκλέγεται για να εξασφαλίζει ασυλία. Ο μέχρι πρότινος στενό; Συνεργάτη; του πρώην υπουργού φέρεται συγκεκριμένα να υποστήριξε πως τα χρήματα αυτά ο Ακης Τσοχατζόπουλος τα ξόδευε για να εξαγοράζει ψήφους «ομογενών από τη Ρωσία και αθίγγανων», αλλά και για παροχές εισιτηρίων διαρκείας του ΠΑΟΚ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή