Στίβος: Αισιοδοξούν οι Αμερικανοί για τα 4Χ100μ.

Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012 20:46
UPD:20:46

Η ιστορία έχει γράψει στις τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις στίβου στον πλανήτη, τους Ολυμπιακούς του 2008 και τα παγκόσμια πρωταθλήματα του 2009 και του 2011, ότι οι Αμερικανοί όχι απλώς έχασαν από τους Τζαμαϊκανούς, αλλά δεν κατάφεραν καν να τερματίσουν στους τελικούς της σκυταλοδρομίας 4χ100μ, αφού είτε τους έπεσε η σκυτάλη (φωτογραφία) είτε ακυρώθηκαν για κακή αλλαγή.

A- A A+

Οι «Νησιώτες» της Καραϊβικής έχουν στην ομάδα σκυταλοδρομίας τον ταχύτερο άνθρωπο του κόσμου, Γιουσέιν Μπολτ, τον παγκόσμιο πρωταθλητή της Νταεγού, Γιόχαν Μπλέικ, τον παλιό παγκόσμιο ρέκορντμαν, Ασάφα Πάουελ και άλλους σπουδαίους σπρίντερ, που προβληματίζουν τους Αμερικανούς.

Όμως ο προπονητής τους, Τζον Ντράμοντ, «χρυσός» Ολυμπιονίκης στη σκυταλοδρομία το 2000, στο Σίδνεϊ, πιστεύει ότι έχει βρει τον τρόπο να αντιμετωπίσει τους Τζαμαϊκανούς, αφού και αυτός έχει στη διάθεσή του μεγάλα ονόματα, όπως οι Τάισον Γκέι και Τζάστιν Γκάτλιν.

«Οι γρήγοροι σπρίντερ δεν κερδίζουν πάντα. Αρκεί μια πτώση για να χαθεί αυτή η δυναμική. Η σκυτάλη δεν είναι απλά ένα αγώνισμα που τρέχουν 4 γρήγοροι αθλητές. Πρόκειται για 4 γρήγορους αθλητές, ικανούς να μεταφέρουν τη σκυτάλη μέχρι τον τερματισμό», εκτιμά ο Ντράμοντ.

Η ιστορία έχει γράψει στις τελευταίες τρεις μεγάλες διοργανώσεις στίβου στον πλανήτη, τους Ολυμπιακούς του 2008 και τα παγκόσμια πρωταθλήματα του 2009 και του 2011, ότι οι Αμερικανοί όχι απλώς έχασαν από τους Τζαμαϊκανούς, αλλά δεν κατάφεραν καν να τερματίσουν στους τελικούς της σκυταλοδρομίας 4χ100μ, αφού είτε τους έπεσε η σκυτάλη είτε ακυρώθηκαν για κακή αλλαγή.

«Ο κόσμος μπορεί να πιστεύει αυτό που θέλει. Όμως ουσιαστικά ο αγώνας δεν έγινε ποτέ» απαντά ο Ντράμοντ, που δεν δέχεται ότι οι Αμερικανοί έχασαν από τους Τζαμαϊκανούς αντιπάλους τους, τους «κακούς δαίμονες» που έχουν συνεχώς μπροστά τους στα σπριντ τα τελευταία χρόνια, και ο οποίος ελπίζει αυτή τη φορά στο Λονδίνο να τερματίσει την κυριαρχία τους.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις