ΗΠΑ: «Στενεύουν τα περιθώρια» για εξεύρεση ειρηνικής λύσης στη Συρία

Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012 21:09
UPD:21:09

Τα περιθώρια για εξεύρεση ειρηνικής λύσης στη Συρία στενεύουν, προειδοποίησε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ, τονίζοντας την ανάγκη ανάληψης δράσης ώστε να υπάρξει η μετάβαση «την οποία αξίζει ο συριακός λαός».

A- A A+

Τα περιθώρια για εξεύρεση ειρηνικής λύσης στη Συρία στενεύουν, προειδοποίησε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ, τονίζοντας την ανάγκη ανάληψης δράσης ώστε να υπάρξει η μετάβαση «την οποία αξίζει ο συριακός λαός».

Ο Κάρνεϊ επισήμανε ότι οι ΗΠΑ ελέγχουν στενά τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Συρίας και ότι εκτιμάται πως το χημικό οπλοστάσιο που διαθέτει η χώρα παραμένει υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης.

Στο μεταξύ, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα για τη Συρία, στη διάρκεια της οποίας διαπιστώθηκε ότι οι διαφωνίες τους για τον τρόπο που μπορεί να δοθεί τέλος στην κρίση «παραμένουν», όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

«Συνολικά η συνομιλία έδειξε ότι υπάρχει ομοφωνία όσον αφορά την ανάλυση της κατάστασης στη Συρία και τον στόχο μιας διευθέτησης της κατάστασης. Παράλληλα όμως παραμένουν οι διαφωνίες για τον τρόπο με τον οποίο θα επιτευχθεί αυτή η διευθέτηση», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Πούτιν, σύμφωνα με το πρακτορείο Ria Novosti

Τη συνομιλία μεταξύ των δύο ηγετών επιβεβαίωσε και ο Λευκός Οίκος.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή