Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα σε Χανιά και Αχαΐα

Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012 07:15
UPD:15:14

Σε εξέλιξη παραμένει από τα ξημερώματα της Τετάρτης το πύρινο μέτωπο στην Αχαΐα. Η φωτιά έχει περιοριστεί στους οικισμούς Δρέπανο και Πλατάνι, όπου μαζί με τις περιοχές Σελλά και Ανω Καστρίτσι έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

A- A A+

Εκτός ελέγχου μαίνονται οι πυρκαγιές σε Αχαΐα και Χανιά, με τα πύρινα μέτωπα να βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από κατοικημένες περιοχές.

Στην Κίσσαμο Χανίων έχει εκκενωθεί το χωριό Παπαδιανά, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι έχουν καεί αγροικίες και ζώα. Στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 23 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από το πρωί τις επίγειες δυνάμεις ενισχύει και ένα ελικόπτερο.

Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις μαζί με ομάδες εθελοντών αλλά και κατοίκους έδιναν μάχη με τις φλόγες, σε ένα πύρινο μέτωπο που ξεπερνούσε τα 20 χιλιόμετρα.

Σε εξέλιξη παραμένει από τα ξημερώματα της Τετάρτης το πύρινο μέτωπο στην Αχαΐα. Η φωτιά που κατακαίει δασικές εκτάσεις έχει περιοριστεί στους οικισμούς Δρέπανο και Πλατάνι, όπου μαζί με τις περιοχές Σελλά και Ανω Καστρίτσι έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 69 οχήματα της Πυροσβεστικής, επίγειες δυνάμεις 130 πυροσβεστών ενώ από αέρος συνδράμουν πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Δασική πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική έκταση στο Διόνυσο Κερατέας. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 25 πυροσβέστες με δέκα οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σε εξέλιξη παραμένει τέλος η πυρκαγιά στο Ζευγολατιό Κορινθίας που εκδηλώθηκε τη Δευτέρα. Οι δυνάμεις επιχειρούν σε μια χαράδρα και ευελπιστούν εντός της ημερας να την έχουν θέσει υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αυξημένος και σήμερα Πέμπτη είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών σε Αττική, Κρήτη Κορινθία, Αργολίδα, Εύβοια, Χίο, Σάμο και Ικαρία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή