Ολυμπιακοί Αγώνες: Αλλοι 1.200 στρατιώτες σε ετοιμότητα για την ασφάλεια της διοργάνωσης

Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012 21:36
UPD:21:36

Οι επιπλέον στρατιώτες θα παραμείνουν στις σημερινές θέσεις τους, αλλά θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να κληθούν, αν παραστεί ανάγκη, κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων.

A- A A+

Οι βρετανικές αρχές αναγκάστηκαν να λάβουν πρόσθετα μέτρα μετά το «φιάσκο» που προκλήθηκε, εξαιτίας της αδυναμίας της ιδιωτικής εταιρείας που είχε αναλάβει την ασφάλεια των Αγώνων να εκπληρώσει τις συμβατικές υποχρεώσεις της.

Ο υπουργός Πολιτισμού, Τζέρεμι Χαντ, υπογράμμισε ότι οι οπλίτες θα βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα. «Όπως έχουμε πει, πρέπει να προετοιμαστούμε για κάθε έκτακτη ανάγκη. Οι επιπλέον στρατιώτες θα παραμείνουν στις σημερινές θέσεις τους, αλλά θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να κληθούν, αν τους χρειαστούμε, κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων. Ελπίζουμε ότι δεν θα απαιτηθεί κάτι τέτοιο, αλλά είναι λογικό να βρίσκονται σε επιφυλακή», δήλωσε.

Την προηγούμενη εβδομάδα οι βρετανικές αρχές αναγκάστηκαν να κινητοποιήσουν άλλους 3.500 οπλίτες, αφού η ιδιωτική εταιρεία «G4S» ανακοίνωσε πως δεν μπορεί να αναπτύξει 10.400 φρουρούς, όπως προέβλεπε το συμβόλαιό της.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις