Champions League: Η Μάδεργουελ αντίπαλος του Παναθηναϊκού

Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012 13:29
UPD:18:36

Αν ο Παναθηναϊκός αποκλείσει τη Μάδεργουελ, στην κλήρωση της επόμενης φάσης (πλέι οφ) θα είναι και πάλι στους ισχυρούς.

A- A A+

Οι «πράσινοι» θα παίξουν στο γ΄ προκριματικό γύρο του Champions League τη Μάδεργουελ από τη Σκοτία, που βρέθηκε στη διοργάνωση ως αντικαταστάτρια της χρεωκοπημένης Ρέιντζερς. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στις 31 Ιουλίου στην έδρα της Μάδεργουελ και η ρεβάνς στις 8 Αυγούστου, στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα του Ζεσουάλντο Φερέιρα απέφυγε δύο πολύ δυνατούς αντίπαλους που επίσης ήταν υποψήφιοι «παρτενέρ», τις Φέγενορντ και τη Μπριζ.

Αν ο Παναθηναϊκός αποκλείσει τη Μάδεργουελ, στην κλήρωση της επόμενης φάσης (πλέι οφ) θα είναι και πάλι στους ισχυρούς. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι θα έχει εύκολη αποστολή στην προσπάθεια πρόκρισης στους ομίλους, αφού δεν αποκλείεται να βρεθεί αντιμέτωπος με κάποια εκ των Ουντινέζε, Λιλ, Μάλαγα και Γκλάντμπαχ, ενώ στο ισχυρό αυτό γκρουπ θα προστεθεί και η ομάδα με τον υψηλότερο συντελεστή από αυτές που θα προκριθούν (μαζί με τον Παναθηναϊκό) από τον γ΄ προκριματικό γύρο.

Όσον αφορά στη Μάδεργουελ, πέρυσι τερμάτισε στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος αλλά αντικατέστησε τη Ρέιντζερς, που αποβλήθηκε από την Ευρώπη και τη λίγκα. Είναι μια από τις ιστορικότερες ομάδες της Σκοτίας (ιδρύθηκε το 1886), χρώματά της είναι το κίτρινο και το κόκκινο και έδρα έχει το «Φερ Παρκ» στο βόρειο Λάνκασαϊρ (13.742 θεατές). Η εφετινή θα είναι η έβδομη (συνολικά) ευρωπαϊκή παρουσία της και πρώτη στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της «Γηραιάς Ηπείρου». Η Μάδεργουελ έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα (1932), δύο Κύπελλα (1952, 1991) κι ένα Λιγκ Καπ (1951). Προπονητής της είναι ο Στιούαρτ ΜακΚολ.

Η κλήρωση του γ΄ προκριματικού γύρου:

Μάριμπορ/Ζελένιτσαρ-Ντουνελάνζ Σάλτσμπουργκ

ΜΠΑΤΕ /Βάρνταρ-Σκεντέρμπεου Ντεμπρετσένι

Κλουζ-Σλόβαν Λίμπερετς/Σαχτάρ Καραγκάντι

Άντερλεχτ-Σάμροκ Ρόβερς/Εκράνας

Μπουντούτσνοστ/Σλασκ Βρότσλαβ-Νιου Σεντς/Χέλσινμποργκ

Ουλίσες/Σέριφ-Λουντογκόρετς/Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Σέλτικ-Ελσίνκι/ΚΡ

Μόλντε/Βέντσπιλς-Φλόρα Ταλίν/Βασιλεία

Ζίλινα/Χάποελ Σιμόνα-Νέφτσι/Ζεσταφόνι

ΑΕ Λεμεσού/Λίνφιλντ-Βαλέτα/Παρτιζάν

Φενεμπαχτσέ-Βασλούι

Μάδεργουελ-Παναθηναϊκός

Κοπεγχάγη-Κλαμπ Μπριζ

Ντιναμό Κιέβου-Φέγενορντ

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις