ΔΗΜΑΡ: «Όχι» σε νέα οριζόντια μέτρα μέσα στο 2012

Κυριακή, 22 Ιουλίου 2012 17:25
A- A A+

Τη διασφάλιση ότι δεν θα υπάρξουν νέα οριζόντια μέτρα μέσα στο 2012 και την ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων και των ανέργων θέτει μεταξύ άλλων ως προτεραιότητες, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην κυβέρνηση, η Δημοκρατική Αριστερά.

Όπως αναφέρεται στην Πολιτική Απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, που εγκρίθηκε με ευρύτατη πλειοψηφία, μετά τις διήμερες εργασίες του οργάνου, με τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση η ΔΗΜΑΡ επιδιώκει «να αξιοποιήσει τη δυναμική που προέκυψε από το εκλογικό αποτέλεσμα και την ανάγκη για ευρύτατη πολιτική συνεννόηση, ώστε να αναθεωρηθούν οι μέχρι τώρα ασκούμενες πολιτικές και να ανοίξει ένας νέος δρόμος αντιμετώπισης της κρίσης».

Στο κείμενο της απόφασης τονίζεται ότι η κυβέρνηση καλείται να ξεκινήσει άμεσα τη διαδικασία αναδιαπραγμάτευσης με βασικό άξονα «τη χρονική επιμήκυνση, την αλλαγή του χαρακτήρα της δημοσιονομικής πολιτικής, την αντικατάσταση της πολιτικής της λιτότητας με μια αναπτυξιακή πολιτική και την υπεράσπιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των εργασιακών δικαιωμάτων που πλήττονται βαρύτατα».

Επισημαίνεται παράλληλά ότι πρέπει να διεκδικηθεί η άμεση συνέχιση της χρηματοδότησης για να υπάρξει η αναγκαία ρευστότητα και η αναθέρμανση της αγοράς. Οσον αφορά την εξοικονόμηση πόρων ύψους 11,5 δις για τα επόμενα έτη η Δημοκρατική Αριστερά επαναλαμβάνει ότι αυτή πρέπει να αναζητηθεί «πρωτίστως σε μέτρα περιστολής της σπατάλης, πάταξης της διαφθοράς και καταπολέμησης της φοροδιαφυγής».

Στην απόφαση αναφέρεται επιπλέον ότι η Δημοκρατική Αριστερά έδωσε με επιτυχία τη μάχη των δύο συνεχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων, άντεξε στην πόλωση και πέτυχε ένα ικανοποιητικό εκλογικό αποτέλεσμα, ενώ τονίζεται η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση έγινε «με στόχο την αποφυγή της χρεοκοπίας και την προώθηση της εξόδου από την κρίση, στη βάση ενός προγράμματος εθνικής συνεννόησης».

Η Δημοκρατική Αριστερά καλεί τέλος τον κόσμο της αριστεράς και όλους τους Έλληνες πολίτες «να συμβάλουν σε αυτές τις δύσκολες ώρες για τη χώρα εποικοδομητικά για να προχωρήσει η χώρα προς τα εμπρός, για να γυρίσουμε σελίδα, για ένα καλύτερο μέλλον».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή