Αλ. Τσίπρας: Παραλογισμός η επιτάχυνση εφαρμογής του μνημονίου

Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012 15:35
UPD:19:19

Κάλεσμα στην κυβέρνηση να αρνηθεί το διάλογο με τους «εντεταλμένους υπαλλήλους της τρόικας» που έρχονται όπως είπε, στη χώρα, για να εφαρμόσουν ένα αποτυχημένο πρόγραμμα απηύθυνε από το βήμα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του κόμματος, Αλ. Τσίπρας.

A- A A+

Κάλεσμα στην κυβέρνηση να αρνηθεί το διάλογο με τους «εντεταλμένους υπαλλήλους της τρόικας» που έρχονται όπως είπε, στη χώρα, για να εφαρμόσουν ένα αποτυχημένο πρόγραμμα απηύθυνε από το βήμα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του κόμματος, Αλ. Τσίπρας.

«Η τρόικα του εσωτερικού απεμπολεί κάθε κυριαρχικό δικαίωμα στη τρόικα που έρχεται αύριο στη χώρα για να ανακρίνει την κυβέρνηση και να επιβάλει τις καταστροφικές επιλογές που μας οδηγούν στο γκρεμό», τόνισε ο κ. Τσίπρας προσθέτοντας ότι καμία πολιτική δύναμη δεν πρέπει να δεχθεί να συνδιαλεγεί με τους εκπροσώπους της Ε.Ε. και του ΔΝΤ.

Ομιλία Α. Τσίπρα στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Ομιλία Α. Τσίπρα στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει, καθώς «το μνημόνιο έχει ήδη χρεοκοπήσει» και άσκησε δριμεία κριτική στους τρεις κυβερνητικούς εταίρους, τους οποίους χαρακτήρισε «σωματοφύλακες των μνημονίων.

«Νομίζουν ότι αν γίνουν τροικανότεροι των τροικανών στο τέλος θα αποζημιωθούν. Πλανώνται πλάνην οικτράν», ανέφερε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ότι έχουν υιοθετήσει το δόγμα του «καλού τροφίμου σωφρονιστηρίου», θεωρώντας ότι «όσο πιο πολύ αυτομαστιγωθούμε, τοσο πιο επιεικείς θα είναι οι δανειστές».

«Αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο πραγματικός κίνδυνος για τη χώρα δεν ήταν η εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η εκλογή μιας κυβέρνησης συνέχισης του μνημονίου», πρόσθεσε και κάλεσε τα τρία πολιτικά κόμματα που μετέχουν σ' αυτήν να σταματήσουν «το παιχνίδι με τις λέξεις επαναδιαπραγμάτευση και απαγκίστρωση», προειδοποιώντας μάλιστα ότι αν εφαρμοστούν τα μέτρα που ετοιμάζουν «το φθινόπωρο οδηγούμαστε σε κοινωνικό κραχ».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε την επιτάχυνση εφαρμογής του μνημονίου «σκέτο παραλογισμό», που, όπως είπε, οδηγεί τη χώρα στη χρεοκοπία και ζήτησε από την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλία για την άμεση σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφης, στην οποία θα αναζητηθεί «ένας νέος στρατηγικός σχεδιασμός για την ελληνική περίπτωση».

Οσον αφορά τις αποκρατικοποιήσεις εξέφρασε την αποφασιστικότητα του κόμματός του να κινηθεί δυναμικά για να τις εμποδίσει, ενώ έκανε ειδική αναφορά στην Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Για το πρώτο θέμα έκανε λόγο για «προμελετημένο έγκλημα» στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι απέναντι, ενώ για το δεύτερο σημείωσε ότι «η διαπλοκή και οι υπηρέτες της θα μας βρουν μπροστά τους».

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ειδική αναφορά στο θέμα της Χαλυβουργίας Ελλάδος, χαρακτηρίζοντας μάλιστα αποκαλυπτικά των προθέσεων της κυβέρνησης τα γεγονότα που εκτυλίσσονται στο εργοστάσιο από την Παρασκευή. «Ο κ. Σαμαράς παρουσιάστηκε στις κυριακάτικες εφημερίδες περιχαρής που με τα ΜΑΤ ανέλαβε να λύσει το πρόβλημα που είχε ο κ. Μάνεσης. Πιστεύει ότι με αυτό τον τρόπο θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα που θα συσσωρεύονται;», διερωτήθηκε και κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι επιλέγει το δρόμο «της κοινωνικής διάλυσης και της βίαιης σύγκρουσης».

Επέρριψε επίσης στην κυβέρνηση ότι λειτουργεί ως «συνήγορος στενών επιχειρηματικών συμφερόντων ξεπληρώνοντας προεκλογικά γραμμάτια». «Ιερό είναι το δικαίωμα στην εργασία όχι στην εκ περιτροπής εργασία, όχι στην εξευτελιστική εργασία και στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων της εργοδοσίας», τόνισε.

Απευθυνόμενος τέλος στους βουλευτές του κόμματος, ο κ. Τσίπρας τους κάλεσε να εντείνουν τις προσπάθειές τους και να γίνουν «η φωνή της κοινωνίας» και οι εκφραστές της αγωνίας της κοινωνίας που μαστίζεται από τη βάρβαρη πολιτική» όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Πρέπει να έχουμε κατά νου ότι είμαστε η αντιπολίτευση στη βαρβαρότητα μέσα και έξω από τη βουλή», σημείωσε και προέτρεψε τους βουλευτές να μην αφήσουν την κυβέρνηση ήσυχη.

Δριμεία επίθεση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Δριμύτατη επίθεση σε βάρος του κ. Τσίπρα εξαπέλυσε για άλλη μία φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας στις βολές που εξαπέλυσε νωρίτερα σε βάρος της τρικομματικής κυβέρνησης ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ: «Εκτός ευρωπαϊκής πραγματικότητας, όπως πάντα, ο κ. Τσίπρας καταφεύγει σε προσωπικούς απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για να καλύψει τις ακατάπαυστες μεταμορφώσεις και την ανερμάτιστη ρητορεία του. Η τραμπάλα από "το ευρώ δεν είναι φετίχ" στο όψιμο και ουδόλως πειστικό ενδιαφέρον για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη προσφέρεται για ποικίλα συμπεράσματα».

Παράλληλα, έκανε έμμεση αναφορά στη στάση που έχει τηρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα της Ελληνικής Χαλυβουργίας: «Η επιμονή του να στηρίζει πρακτικές βίαιης και παράνομης στέρησης του δικαιώματος στην εργασία πρέπει να απασχολήσει όλους τους Έλληνες. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει στη μόνη οδό που εξασφαλίζει το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας, με ανάπτυξη της οικονομίας σε σύγχρονες βάσεις και ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή