Βρετανία: Κατηγορίες εναντίον οκτώ για το σκάνδαλο των υποκλοπών

Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012 17:41
UPD:17:41

Η Μπρουκς και ο Κούλσον, κατηγορούνται σχετικά με τις υποκλοπές των τηλεφωνικών μηνυμάτων της δολοφονημένης μαθήτριας Μίλι Ντάουλερ, υπόθεση η αποκάλυψη της οποίας οδήγησε στο κλείσιμο της News of the World του μεγιστάνα των μίντια Ρούπερτ Μέρντοκ πέρυσι τον Ιούλιο.

A- A A+

Η γενική εισαγγελία στο Λονδίνο ανακοίνωσε ότι πρόκειται να απαγγελθούν επισήμως κατηγορίες εναντίον οκτώ ατόμων, μεταξύ των οποίων η πρώην αρχισυντάκτρια της News of the World Ρεμπέκα Μπρουκς και ο πρώην εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Αντι Κούλσον, για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Η Μπρουκς και ο Κούλσον -επίσης πρώην αρχισυντάκτης του τάμπλοϊντ- κατηγορούνται σχετικά με τις υποκλοπές των τηλεφωνικών μηνυμάτων της δολοφονημένης μαθήτριας Μίλι Ντάουλερ, υπόθεση η αποκάλυψη της οποίας οδήγησε στο κλείσιμο της News of the World του μεγιστάνα των μίντια Ρούπερτ Μέρντοκ πέρυσι τον Ιούλιο.

Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι οι κατηγορίες αφορούν περίπου 600 θύματα, ανάμεσά τους θύματα εγκληματικών πράξεων, πολιτικοί, ηθοποιοί και διασημότητες, μεταξύ 2000 και 2006.

REUTERS

Οι επτά από τους κατηγορούμενους ανήκαν στο συντακτικό προσωπικό της εφημερίδας και κατηγορούνται για συνομωσία με στόχο την υποκλοπή επικοινωνιών χωρίς νόμιμη εξουσιοδότηση, ενώ ο όγδοος είναι ιδιωτικός ντετέκτιβ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή