Ο αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκίνης νέος αρχηγός ΓΕΣ

Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012 12:12
UPD:20:51

Ο αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκίνης τοποθετείται νέος αρχηγός ΓΕΣ με απόφαση του ΚΥΣΕΑ .

A- A A+

Ο αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκίνης τοποθετείται νέος αρχηγός ΓΕΣ με απόφαση του ΚΥΣΕΑ . Την ανακοίνωση έκανε μετά το πέρας της συνεδρίασης ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, που με αφορμή την παραίτηση του Κωνσταντίνου Ζιαζιά ξεκαθάρισε πως «δεν υπήρξε ποτέ και δεν ετέθη ποτέ θέμα επιστροφής αποστράτων στις ένοπλες δυνάμεις».

Ο κ. Ζιαζιάς παραιτήθηκε στις 2.00 τα ξημερώματα, μη δεχόμενος -σύμφωνα με πληροφορίες- υποδείξεις ως προς τις επιλογές του για τους ανώτατους αξιωματικούς εν όψει των κρίσεων στο στράτευμα.

Π. Παναγιωτόπουλος: Ούτε υπήρξε, ούτε ετέθη θέμα επιστροφής αποστράτων

Π. Παναγιωτόπουλος: Ούτε υπήρξε, ούτε ετέθη θέμα επιστροφής αποστράτων

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΣ, «σεβόμενος το προσωπικό που είχε την τιμή να διοικήσει επί εννιάμηνο», υπέβαλε την παραίτησή του «για λόγους που άπτονται της ηθικής και της αξιοπρέπειας, τόσο της δικής του όσο και του Στρατεύματος».

Αιχμές Ευ. Βενιζέλου

Aιχμές για την υπόθεση της παραίτησης του αρχηγού ΓΕΣ άφησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο Α. Τσίπρας για την παραίτηση του Αρχηγού ΓΕΣ

Ο Α. Τσίπρας για την παραίτηση του Αρχηγού ΓΕΣ

Μιλώντας στη συνεδρίαση της Οργανωτικής Γραμματείας επισήμανε πως κατά τη θητεία του στο υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας προσπάθησε να εγγυηθεί την αξιοκρατία και τη διαφάνεια. Όπως ανέφερε, φεύγοντας είχε αφήσει ένα ολοκληρωμένο νομοθέτημα περί ιεραρχίας και προαγωγών, «που πρέπει να εφαρμόζεται με αντικειμενικό τρόπο, ώστε κάθε στέλεχος να νιώθει ότι αξιολογείται αντικειμενικά η επίδοσή του και ότι επικρατούν κριτήρια επαγγελματισμού, χωρίς κανένα κομματικό και μικροκομματικό κριτήριο».

ΔΗΜΑΡ: Παρακολουθούμε με προσοχή το θέμα της παραίτησης

«Η Δημοκρατική Αριστερά παρακολουθεί με προσοχή το θέμα της παραίτησης του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ)» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος. Προστίθεται ότι η ανακοίνωση του ΓΕΣ για τους λόγους παραίτησης του κ. Ζαζιά «καθιστούν αναγκαίο να τονιστεί για άλλη μια φορά ότι οι επιλογές των στελεχών πρέπει να γίνονται με αντικειμενικό τρόπο».

ΣΥΡΙΖΑ: Ακρατος κομματισμός και αδιαφανείς παρεμβάσεις

Για επιβολή άκρατου κομματισμού και αδιαφανείς παρεμβάσεις κάνει λόγο ο Κώστας Ήσυχος, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ και υπεύθυνος για την εξωτερική πολιτική και Αμυνα.

Οπως αναφέρει, «η παραίτηση του Κωνσταντίνου Ζιαζιά, Γενικού Αρχηγού Επιτελείου Στρατού, καθώς και όσα αναφέρονται στην επιστολή παραίτησής του, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο απαλλαγής της σημερινής τροϊκανής κυβέρνησης από την επιβολή άκρατου κομματισμού και αδιαφανών παρεμβάσεων, ώστε να εξυπηρετηθούν στενές κομματικές επιλογές με αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και αδιαφανείς διαδικασίες».

Τονίζει ακόμη ότι «με τις τελευταίες αντιδημοκρατικές παρεμβάσεις ανοίγει ο δρόμος για την "καθετοποίηση" τέτοιων απαραδέκτων ενεργειών σε όλη την βαθμίδα των Ένοπλων Δυνάμεων».

Τέλος, ο κ. Ήσυχος επαναφέρει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για αξιοκρατικές, δημοκρατικές κρίσεις σε όλη την βαθμίδα των Ένοπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που θα στηρίζονται σε διακοινοβουλευτικές διαδικασίες, βασισμένες αποκλειστικά στα τυπικά, ουσιαστικά και επιστημονικά προσόντα των κρινόμενων.

Εύσημα ΛΑΟΣ στον τέως αρχηγό ΓΕΣ

Το ζήτημα σχολιάστηκε και από το ΛΑΟΣ δια στόματος του τέως αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Αμυνας Στ. Γεωργίου, που χαιρέτισε την απόφαση του κ. Ζιαζιά. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η παραίτηση «αποδεικνύει για μια ακόμη φορά, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας γαλουχούν και φιλοξενούν εις τους κόλπους των, στελέχη ανυποχώρητα, ηγέτες με χαλύβδινη αφοσίωση στις αρχές και τις αξίες και τέλος, αξιωματικούς έτοιμους για την θυσία, πάντοτε επ’ αγαθώ της Πατρίδος».

Ενημέρωση από την κυβέρνηση ζητεί το ΚΚΕ

«Δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά γύρω από το θέμα της παραίτησης του αρχηγού ΓΕΣ και η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να ενημερώσει το λαό σχετικά με τις βαθύτερες αιτίες και τις αντιθέσεις που η παραίτηση εκφράζει», τόνισε το Κομμουνιστικό Κόμμα σε ανακοίνωσή του.

Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών: Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι κομματική ιδιοκτησία κανενός

«Είναι καιρός τα κόμματα εξουσίας να αντιληφθούν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις, αποτελούν τμήμα του ελληνικού λαού και δεν είναι κομματική ιδιοκτησία κανενός», παρατήρησε το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών, προσθέτοντας ότι η κρισιμότητα της περιόδου επιβάλλει «περισσότερο από κάθε άλλη φορά» να παραμείνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις «έξω από κομματικές και πολιτικάντικες διαμάχες».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή