MotoGP: Φεύγει από την Yamaha o Σπις

Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012 12:55

A- A A+

Ο Αμερικανός αναβάτης επιβεβαίωσε μέσω του λογαριασμού του στο twitter ότι αποφάσισε να αφήσει την Yamaha στο τέλος του 2012, χωρίς ωστόσο να δίνει πληροφορίες για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Ο Σπις λίγες ημέρες πριν την διεξαγωγή του GP στην πατρίδα του, στην Λαγκούνα Σέκα, δεν κάνει γνωστούς του λόγους που τον ώθησαν σε αυτή του την απόφαση.

«Χθες έκανα ένα σχόλιο στο twitter που προκάλεσε σάλο. (Σήμερα) θα πω ότι αποφάσισα να φύγω από την Yamaha στο τέλος αυτής της χρονιάς για πολλούς λόγους. Θα δώσω περισσότερες εξηγήσεις όταν νιώσω ότι είναι απαραίτητο. Συζητώ την κατάστασή μου με τους χορηγούς μου, οι οποίοι με υποστηρίζουν. Υπάρχουν κάποια άτομα στη Yamaha που δεν θα ήθελα να αφήσω. Και αυτοί γνωρίζουν ποιοι είναι. Εύχομαι το καλύτερο στην Yamaha. Δεν θα κάνω κάποια επιπλέον σχόλια μέχρι την επίσημη ανακοίνωση», τόνισε ο Αμερικανός αναβάτης ο οποίος αργότερα στο λογαριασμό του στο twitter πρόσθεσε ότι ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει στη ζωή του.

Επειτα λοιπόν από δύο χρόνια συνεργασίας με την εργοστασιακή ομάδα της Yamaha ο Σπις αποφασίζει να την αφήσει. Η φετινή του χρονιά θα έλεγε κανείς ότι δεν είναι και η καλύτερη μέχρι στιγμής καθώς δεν έχει καταφέρει να ανέβει στο βάθρο και βρίσκεται στη δέκατη θέση της γενικής κατάταξης με μόλις 66 βαθμούς. Η απόδοσή του δεν βοηθάει ούτε τον ίδιο αλλά και την ομάδα του που κυνηγά την Repsol Honda στην κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Mπορεί ο Αμερικανός να μην έχει γνωστά τα μελλοντικά του σχέδια αλλά στις επιλογές υπάρχουν σημαντικές ομάδες που θα μπορούσαν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους όπως η Ducati ακόμα και η Yamaha Tech 3.

Ο αντικαταστάτης

Δεν πρόλαβε καλά-καλά ο Σπις να ανακοινώσει την αποχώρησή του από την Yamaha και ήδη έχουν αρχίσει οι φήμες για τον αντικαταστάτη του. Η μία θέση που μένει κενή στην εργοστασιακή ομάδα αποτελεί μήλον της έριδος για αρκετούς αναβάτες που την… καλοβλέπουν από τώρα.

Πρώτος και καλύτερος ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο ο οποίος σε παλαιότερες δηλώσεις του είχε αναφέρει ότι έχει ανοιχτά όλα τα δεδομένα και θα εξέταζε εναλλακτικές προτάσεις που τυχόν θα υπήρχαν. Ο Ιταλός με την πρώτη του χρονιά στην «δορυφορική» ομάδα της Yamaha, Monster Yamaha Tech 3, βρίσκεται ήδη στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος και ήδη έχει ανέβει τέσσερις φορές στο βάθρο των νικητών εκ των οποίων οι τρεις συνεχόμενες. Ο «Ντόβι» στο βιογραφικό του έχει προϋπηρεσία στη «μεγάλη κατηγορία» από τα τρία χρόνια θητείας στην Repsol Honda ενώ φέτος μετράει ήδη πέντε.

Το σημαντικότερο όμως όνομα που ακούγεται στη θέση του Σπις είναι ο Βαλεντίνο Ρόσι. Ο «γιατρός» έχει συνδυάσει το όνομά του στην Yamaha με επιτυχίες από το 2004-2010 μεταξύ των οποίων και τέσσερις παγκόσμιοι τίτλοι (2004, 2005, 2008, 2009). Ο Ιταλός επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής από τότε που έχει πάει στην Ducati δεν έχει καταφέρει κάτι αξιόλογο, αντιμετωπίζοντας παράλληλα πολλά προβλήματα με την εξέλιξη της μοτοσικλέτας του. Η προοπτική επιστροφής στις νίκες και την κορυφή θα μπορούσε να αποτελέσει ένα καλό θέλγητρο για εκείνον.

Η πιθανότητα αυτή βέβαια έχει και τις επιπλοκές της σε θέματα χορηγών, αλλά και της σχέσης του με τον Χόρχε Λορένθο, η οποία στο παρελθόν, όταν αποτελούσαν το δίδυμο της Yamaha, δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή.

Ο Ισπανός αναβάτης πάντως όταν ρωτήθηκε σχετικά για αυτό τόνισε ότι στόχος του είναι να έχει έναν ανταγωνιστικό αντίπαλο. «Είναι άσχημα νέα να μαθαίνεις ότι ο Μπεν δεν θα συνεχίσει. Για την Yamaha είναι πολύ λυπηρό, διότι ήταν αναβάτης της για πολύ καιρό. Πιστεύω ότι έχει μεγάλες ικανότητες και του εύχομαι καλή τύχη στο μέλλον. Τώρα πλέον καλούμαστε να δούμε τι θα γίνει με τον δεύτερο αναβάτη της Yamaha. Ακούω πολλές φήμες. Και κάποιες αναφέρουν ότι ο Βαλεντίνο θα επιστρέψει. Θα μπορούσε να είναι κάτι καλό για την Yamaha. Ημασταν ένα καλό δίδυμο τα προηγούμενα χρόνια, αλλά ακόμη δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση. Προτίμησή μου είναι να έναν ανταγωνιστικό αντίπαλο στην ομάδα», δήλωσε ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις