Μπάσκετ: Η αποκαθήλωση μιας «βασίλισσας»

Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012 14:30
UPD:14:43

A- A A+

Τα σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ δεν κατέστη δυνατόν να υπερκεραστούν, με αποτέλεσμα ένας από τους ιστορικότερους ελληνικούς συλλόγους να «κατρακυλήσει» στην τρίτη τη τάξει εθνική κατηγορία, 10 χρόνια μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Α1.

Η διοίκηση των «κιτρινόμαυρων» δήλωσε συμμετοχή στη Β΄ Εθνική, καθώς δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της Α2 αφού προς τούτο θα χρειάζονταν τουλάχιστον 2 εκατομμύρια ευρώ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, πάντως, ίσχυσε το «μη χείρον βέλτιστον», αφού σήμερα έληγε η προθεσμία της ΕΟΚ προς τα σωματεία, τα οποία θα έπρεπε να δηλώσουν κατηγορία γιατί διαφορετικά θα υποβιβάζονταν στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι ούτε η κάθοδος στη Β΄ Εθνική απαλλάσσει την ΑΕΚ από τα συσσωρευμένα χρέη της. Τη θέση της Ένωσης στην Α2 δικαιούται να πάρει ο Κόροιβος Αμαλιάδας. Η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

«Λόγω μη δυνατότητας συμμετοχής στο Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών, η ΕΟΚ έκανε δεκτό το αίτημα του σωματείου ΑΕΚ να λάβει μέρος στο Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013.

Μετά τη δήλωση αδυναμίας του σωματείου ΑΕΚ να συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών, το σωματείο ΑΣΑ Κόροιβος Αμαλιάδας δικαιούται έχοντας προτεραιότητα να λάβει μέρος στο Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις