MotoGP: Νέο πλαίσιο και κινητήρας για τη Repsol Honda

Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012 17:57

A- A A+

Μετά από μία αγωνιστική ανάπαυλα 15 ημερών το MotoGP επιστρέφει αλλά αυτή τη φορά διασχίζει τον Ατλαντικό Ωκεανό για να φιλοξενηθεί στην Καλιφόρνια και στην πασίγνωστη Λαγκούνα Σέκα.

Μετά τις δοκιμές στο Μουτζέλο η εργοστασιακή ομάδα της Honda αποφάσισε να φέρει στην αγωνιστική δράση μερικά από τα νέα εξαρτήματα που χρησιμοποίησε στην Ιταλική πίστα. Ετσι, ο Ντάνι Πεντρόζα ύστερα μετά από δική του επιθυμία, θα έχει τη διάθεσή του μία δεύτερη μοτοσικλέτα που θα φέρει το νέο πλαίσιο και κινητήρα που έχει ετοιμάσει η ομάδα για την επόμενη χρονιά. Αντιθέτως ο Κέισι Στόνερ αποφάσισε να έχει στις ΗΠΑ μόνο τον νέο κινητήρα της Honda καθώς νιώθει πολύ άνετα με το υπάρχον πλαίσιο.

Και οι δύο αναβάτες της ομάδας έρχονται στη Λαγκούνα Σέκα, μία τεχνική και απαιτητική πίστα παρά το γεγονός ότι είναι από τις πιο μικρές του πρωταθλήματος, με θετικά συναισθήματα καθώς έχουν σημειώσει σημαντικές επιτυχίες εδώ.

Λίγο λιγότερο βέβαια ο Πεντρόζα, ο οποίος μπορεί να κέρδισε το 2009 αλλά πέρυσι είχε μία πτώση ενώ ηγούνταν του αγώνα. Ο Ισπανός πηγαίνει στις ΗΠΑ με τον… αέρα της δεύτερης θέσης στο πρωτάθλημα καθώς υπολείπεται 19 βαθμούς του Λορένθο αλλά προηγείται 18 του teammate του Κέισι Στόνερ. Πεποίθησή του είναι πάντως ότι η Honda με τις βελτιώσεις που έχει παρουσιάσει θα έχει πλεονέκτημα σε σχέση με την Yamaha.

«Ανυπομονώ να αγωνιστώ στη Λαγκούνα Σέκα. Η ατμόσφαιρα εκεί είναι φανταστική και είναι μία πολύ ιδιαίτερη πίστα, δε μοιάζει σε τίποτα με ό,τι έχουμε συνηθίσει στην Ευρώπη. Η Λαγκούνα είναι πολύ μικρή, χωρίς λεία επιφάνεια και τεχνική. Πέρυσι ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας για εμένα λόγω της έλλειψης φυσικής κατάστασης. Ετσι, ελπίζω ότι φέτος θα απολαύσω την οδήγηση εκεί όπως και στο παρελθόν. Η Honda κατέβαλε σημαντική προσπάθεια να φέρει νέα εξαρτήματα στη Λαγκούνα Σέκα. Επομένως θα έχουμε την κανονική μας μοτοσικλέτα αλλά επιπλέον μας δίνεται ο νέος κινητήρας και το πλαίσιο που δοκιμάσαμε στο Μουτζέλο. Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε πλεονέκτημα και να έχουμε έναν ακόμη καλό αγώνα», δήλωσε ο Ισπανός αναβάτης της Repsol Honda.

Ο Κέισι Στόνερ τις δύο φορές που έχει στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής (το 2007 και 2011) έχει φύγει από την Αμερικανική πίστα νικητής. Ο Αυστραλός δηλώνει ότι απολαμβάνει την οδήγηση εκεί και ελπίζει ότι χάρη στη φορά της πίστας (αριστερή) τα προβλήματα chatter θα είναι λιγότερα.

«Ανέκαθεν ανυπομονώ για την Λαγκούνα Σέκα. Είναι μία πίστα που έχω απολαύσει μερικά καλά αποτελέσματα και η ατμόσφαιρα εκεί είναι φανταστική. Η πίστα είναι πολύ σφιχτή και τεχνική. Είναι επίσης πολύ θετικό το ότι έχει αριστερή φορά, καθώς έχουμε λιγότερο chatter στις αριστερές στροφές. Παρόλα αυτά μερικές από τις πιο σημαντικές στροφές είναι οι δεξιές, επομένως εξαρτάται το πως θα στήσουμε τη μοτοσικλέτα προτού θα μπορέσω να πω αν θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Είχαμε ένα καλό σύντομο διάλλειμα μετά το Μουτζέλο και τώρα θέλουμε να βελτιώσουμε τα αποτελέσματά μας μετά τους δύο τελευταίους αγώνες. Το HRC δούλεψε πολύ σκληρά στην Ιαπωνία για να μας δώσει το νέο κινητήρα και μερικά άλλα εξαρτήματα να δοκιμάσουμε. Ας ελπίζουμε ότι θα έχουμε τρεις στεγνές περιόδους για να δουλέψουμε και να είμαστε ανταγωνιστικοί την Κυριακή. Θα πρέπει πρώρα όμως να περιμένουμε μέχρι να μπούμε στην πίστα», υπογράμμισε ο Κέισι Στόνερ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις