Δέσμευση Ομπάμα για αντιμετώπιση της ένοπλης βίας

Μετά το μακελειό στο Κολοράντο
Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012 06:11
UPD:12:11
REUTERS

A- A A+

Nα συνεργαστεί με Δημοκρατικούς, Ρεπουμπλικάνους και τις τοπικές κοινωνίες δεσμεύτηκε ο Μπαράκ Ομπάμα, ώστε να «καταλήξουν σε συναίνεση» για τη μείωση της ένοπλης βίας, μετά την τραγωδία στο Ντένβερ.

Κλείνοντας την πολυήμερη περιοδεία του που άρχισε από το Κολοράντο, όπου συναντήθηκε με τους συγγενείς των θυμάτων του μακελειού, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι τραγωδίες όπως αυτή συμβαίνουν σε μικρότερη κλίμακα, καθημερινά, σε όλη την Αμερική.

«Κάθε μιάμιση ημέρα ο αριθμός των νέων ανθρώπων που χάνεται από τη βία είναι ίδιος με τον αριθμό των ανθρώπων που χάθηκαν στον κινηματογράφο», είπε ο Ομπάμα μιλώντας σε συνέδριο στη Νέα Ορλεάνη.

«Θα συνεχίσω να συνεργάζομαι με τα μέλη και των δύο κομμάτων, με θρησκευτικές και πολιτικές ομάδες, με οργανισμούς, για να φθάσουμε σε μια συναίνεση για τη μείωση της βίας», συμπλήρωσε ο αμερικανός πρόεδρος.

Η συζήτηση για το ζήτημα της οπλοκατοχής και του ελέγχου των όπλων στις Ηνωμένες Πολιτείες στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου θεωρείται μεγάλο πολιτικό ρίσκο και ο Ομπάμα έχει προσέξει να μην προχωρήσει σε δεσμευτικές προτάσεις που θα προσβάλουν τους υποστηρικτές της οπλοκατοχής και θα τον εκθέσουν στην κριτική των αντιπάλων του.

«Αναγνωρίζουμε τις παραδόσεις της οπλοκατοχής που πέρασαν από γενιά σε γενιά, ότι το κυνήγι και η σκοποβολή είναι κομμάτι της εθνικής κληρονομιάς» δήλωσε ο Ομπάμα.

«Αλλά πιστεύω ότι πολλοί από τους κατόχους θα συμφωνούσαν ότι τα AK-47, ανήκουν στα χέρια των στρατιωτών, όχι στα χέρια εγκληματιών. Τα όπλα αυτά είναι για το πεδίο της μάχης, δεν είναι για τους δρόμους των πόλεων μας» σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή