ΗΠΑ: Αεροπορικό απόσπασμα θα σταθμεύσει για πρώτη φορά στην Πολωνία

Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012 07:24
UPD:08:31
A- A A+

Αμερικανοί στρατιώτες θα αναπτυχθούν για πρώτη φορά σε αεροπορική βάση στην Πολωνία, για την απογείωση καταδιωκτικών και μεταγωγικών, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Αμυνας.

«Το αεροπορικό απόσπασμα, του οποίου ο αριθμός των στρατιωτών δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, θα αφιχθεί το φθινόπωρο για να υποστηρίξει την τρίμηνη ανάπτυξη αεροσκαφών F-16 και C-130 που θα αρχίσει από το 2013», τόνισε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζορτζ Λιτλ.

Είναι η πρώτη φορά που αμερικανοί στρατιώτες θα σταθμεύσουν σε πολωνικό έδαφος, πρόσθεσε ο Λιτλ υπογραμμίζοντας ότι αυτό «θα επιτρέψει τη στενότερη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών».

Η ανακοίνωση έγινε μετά τη συνάντηση του υπουργού Αμυνας Λίον Πανέτα και του πολωνού ομολόγου του Τόμας Σιεμόνιακ, στην Ουάσιγκτον.

Στη συνάντησή τους οι δύο υπουργοί συζήτησαν επίσης για τη συνδρομή της Πολωνίας στο Αφγανιστάν, όπου σχεδόν 2.500 πολωνοί στρατιώτες βρίσκονται στην ανατολική επαρχία Γαζνί και για τη συμμετοχή της Βαρσοβίας στην αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ.

Έως το 2018, η Πολωνία και η Ρουμανία αναμένεται να δεχτούν στα εδάφη τους ένα αμυντικό πυραυλικό σύστημα με βάση πυραύλων αναχαίτισης, ενώ ένα σύστημα ραντάρ έχει ήδη εγκατασταθεί στην Τουρκία.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή