Αίτημα ενημέρωσης για την ΑΤΕbank και από το ΚΚΕ

Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012 13:01
UPD:13:02

A- A A+

Την παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ενώπιον της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής προκειμένου να ενημερώσει για το θέμα της Αγροτικής Τράπεζας ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος και Θεοδόσης Κωνσταντινίδης.

Όπως αναφέρουν σε επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Αντώνη Μπέζα «η πώληση της Αγροτικής Τράπεζας δεν έχει σχέση με τη διαχείριση του χρέους αλλά με τη συνολικότερη προώθηση των στρατηγικών επιλογών του μεγάλου κεφαλαίου».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «έχει αποφασίσει να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς στην ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδας στα πλαίσια των δεσμεύσεων που έχει από τα μνημόνια και την πολιτική της ΕΕ για την απελευθέρωση των αγορών».

Προειδοποιούν, τέλος, ότι «η εξέλιξη αυτή θα έχει τραγικές συνέπειες για τους εργαζόμενους στην Τράπεζα, τις συνεταιριστικές επιχειρήσεις και ιδιαίτερα τους μικρομεσαίους αγρότες που οδηγούνται στο ξεκλήρισμα με την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή