Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι αντίπαλοι των Ηλιάδη και Μπουκουβάλα

Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012 14:24
UPD:14:55

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Αθήνας και κάτοχος τεσσάρων παγκοσμίων μεταλλίων (τα δύο χρυσά), τέθηκε επικεφαλής στον α΄ προκριματικό όμιλο της κατηγορίας των -90 κιλών.

A- A A+

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της Αθήνας και κάτοχος τεσσάρων παγκοσμίων μεταλλίων (τα δύο χρυσά), τέθηκε επικεφαλής στον α΄ προκριματικό όμιλο της κατηγορίας των -90 κιλών. Με τον Ραντλ έχουν αναμετρηθεί δύο φορές στο παρελθόν και έχουν «μοιραστεί» τις νίκες. Στη φάση των «16», ο Ηλιάδης θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης Κάρολις Μπάουζα (Λιθουανία)-Ρομέν Μπουφέ (Γαλλία). Η μοναδική αναμέτρησή του με τον Μπάουζα καταγράφηκε το 2006, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Τάμπερε (νικητής ο Ηλιάδης), ενώ το 2010, στην αντίστοιχη διοργάνωση της Βιένης, ο Ηλιάδης είχε επικρατήσει και του Μπουφέ.

Για την Ιουλιέτα Μπουκουβάλα (-57 κιλά) η κλήρωση θεωρείται δύσκολη, όμως η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν ανέμενε κάτι ευκολότερο. Για να μπορέσει να βρεθεί ψηλά στην κατάταξη θα πρέπει να δώσει τον καλύτερο εαυτό της, για το οποίο είναι πάντως κατάλληλα προετοιμασμένη. Η Μπουκουβάλα κληρώθηκε στον γ΄ προκριματικό όμιλο. Αν ξεπεράσει το «εμπόδιο» της Κουβανής αθλήτριας, στο β΄ γύρο θα αντιμετωπίσει τη Ρωσίδα Ίρινα Ζαμπλούντινα. Στο παρελθόν η Μπουκουβάλα αγωνίστηκε μία φορά εναντίον της Κόμπας και δύο κατά της Ζαμπλούντινα, γνωρίζοντας τρεις ήττες.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις