Ολυμπιακοί: Οργή για το λάθος στη σημαία της Βόρειας Κορέας

Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012 16:01
UPD:18:22

A- A A+

«Και βέβαια ο κόσμος είναι θυμωμένος. Αν ο αθλητής σου έχει πάρει χρυσό μετάλλιο και υψωθεί η σημαία μιας άλλης χώρας, τι συμβαίνει;», είπε ο Ουμ Τσανγκ.

Ο αγώνας μεταξύ της ομάδας της Βόρειας Κορέας και της Κολομβίας, δύο ημέρες πριν την επίσημη έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, καθυστέρησε μία ώρα χθες εξαιτίας του περιστατικού.

REUTERS
Λονδίνο 2012: Γκάφα με τη σημαία της Βόρειας Κορέας

Γκάφα με τη σημαία της Βόρειας Κορέας

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη κάνοντας λόγο για λάθος. «Ζητήθηκε συγγνώμη και είμαι σίγουρος ότι θα ληφθούν όλα τα μέτρα για να μην γίνουν παρόμοια πράγματα», είπε. Για «ανθρώπινο λάθος» που «δεν θα επαναληφθεί» έκανε λόγο και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρογκ.

REUTERS

Ωστόσο, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές Μιτ Ρόμνεϊ, που πραγματοποιεί επίσκεψη στη Βρετανία, έκανε λόγο για «ανησυχητικά» σημάδια στην ετοιμασία των Αγώνων.

«Τα νέα για την ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας που δεν έχει αρκετούς υπαλλήλους, η υποτιθέμενη απεργία των εργαζομένων στα τελωνεία και τα σύνορα - όλα αυτά προφανώς δεν είναι ενθαρρυντικά», είπε ο Ρόμνεϊ μιλώντας στο NBC.

Ο Κάμερον έσπευσε να υπεραμυνθεί της βρετανικής διοργάνωσης των Ολυμπιακών. «Ασφαλώς, αυτοί είναι καιροί κάποιας οικονομικής δυσκολίας για το Ηνωμένο Βασίλειο, όλοι το γνωρίζουν. Αλλά κοιτάξτε τι είμαστε ικανοί να κάνουμε σαν έθνος, ακόμα και σε δύσκολους οικονομικά καιρούς».

REUTERS

«Νομίζω ότι θα δείξουμε σε όλους όχι μόνο ότι είμαστε ενωμένοι ως Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά επίσης ότι είμαστε πολύ καλοί στο να υποδεχόμαστε κόσμο από όλη την υφήλιο», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου θα δείξουν «πέρα από κάθε αμφιβολία ότι η Βρετανία μπορεί να τα καταφέρει», τόνισε ο Κάμερον.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις