Ολυμπιακοί Αγώνες: Νέοι αντιπρόεδροι της ΔΟΕ οι Ελ Μουταβακέλ και Ρίντι

Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012 18:06
UPD:08/08/2012 18:13

Η 50χρονη Ελ Μουταβακέλ ήταν επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής της ΔΟΕ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ενώ το 1984 έγινε η πρώτη γυναίκα από τον Αραβικό κόσμο που κατέκτησε χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, στα 400 μέτρα με εμπόδια.

A- A A+

Η 50χρονη Ελ Μουταβακέλ ήταν επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής της ΔΟΕ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ενώ το 1984 έγινε η πρώτη γυναίκα από τον Αραβικό κόσμο που κατέκτησε χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, στα 400 μέτρα με εμπόδια. Ο 71 ετών Ρίντι είναι παλαίμαχος παίκτης του μπάντμιντον και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της οργανωτικής επιτροπής Λονδίνο 2012. Οι άλλοι δύο αντιπρόεδροι είναι ο Γερμανός Τόμας Μπαχ και ο σερ Μιάνγκ Νγκ, από τη Σιγκαπούρη.

Στην εκτελεστική επιτροπή εξελέγησαν ακόμη η Γερμανίδα επικεφαλής της επιτροπής αθλητών της ΔΟΕ, Κλαούντια Μπόκελ, ο Ισπανός Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ Τζούνιορ, ο Ουκρανός Σεργκέι Μπούμπκα, ο Βίλι Κάλτσμιτ από τη Γουατεμάλα, ο επικεφαλής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πυγμαχίας, Τσινγκ Κούο Γου από την Ταϊβάν και ο Ιρλανδός εκπρόσωπος των εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών, Πάτρικ Χίκεϊ. Επίσης, ο Ελβετός εκπρόσωπος των ομοσπονδιών των χειμερινών αθλημάτων, Ρενέ Φάζελ, επανεξελέγη γι' άλλα τέσσερα χρόνια στην εκτελεστική επιτροπή της ΔΟΕ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις