MotoGP: Δεν το αποκλείει ο Ρόσι

Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012 22:30
UPD:27/07/2012 03:20

A- A A+

Ο Ιταλός πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής όταν ρωτήθηκε σχετικά στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα στη Λαγκούνα Σέκα, απέφυγε να δώσει μία σαφή απάντηση.

Το θέμα επιστροφής του «γιατρού» στην Yamaha έχει ανακύψει και ακούγεται έντονα τα τελευταία 24ωρα μετά την ανακοίνωση αποχώρησης του Μπεν Σπις από την ομάδα του χρόνου. Είναι ήδη γνωστό ότι ο Ρόσι δεν έχει τα αποτελέσματα που θα ήθελε με την Ducati και πως αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα με την εξέλιξη της Ιταλικής μοτοσικλέτας.

Ο ίδιος δήλωσε ότι ακόμη δεν έχει λάβει κάποια απόφαση σχετικά με το να αφήσει την Ιταλική ομάδα και να γυρίσει στα... παλιά του λημέρια και αποκάλυψε ότι την τελική απόφαση θα την λάβει στις καλοκαιρινές διακοπές. «Η κατάσταση είναι ξεκάθαρη. Ακόμη δεν έχω αποφασίσει, καθώς είναι λίγο νωρίς. Εχω συζητήσει αρκετά με την Ducati για την επόμενη χρονιά, αλλά εξακολουθώ να περιμένω μερικές σημαντικές σχέσεις και μερικά σημαντικά πράγμτα πάνω στη συμφωνία μας. Επιπλέον έχω και μερικές άλλες εναλλακτικές για του χρόνου. Νομίζω όμως ότι η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες και πιστεύω ότι στο καλοκαιρινό διάλειμμα θα αποφασίσω για την επόμενη χρονιά», δήλωσε ο Ιταλός επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

Πάντως ο Ρόσι έχει συνδέσει το όνομά του και τις επιτυχίες του με την Yamaha καθώς με αυτή πανηγύρισε τέσσερις παγκόσμιους τίτλους από το 2004-2010 που καθόταν στη σέλα μίας από τις μοτοσικλέτες της. Ο μοναδικός ανασταλτικός παράγοντας πέραν των χορηγών, σε αυτή την επιστροφή θα μπορούσε να είναι η σχέση του με τον Χόρχε Λορένθο, η οποία στο παρελθόν δεν ήταν και η καλύτερη.

Το θέμα της μετακίνησης του «γιατρού» ανέκυψε μετά την αποκάλυψη του Σπις ότι δεν θα συνεχίσει του χρόνου να αγωνίζεται στην εργοστασιακή ομάδα της Yamaha. Ο Αμερικανός αναβάτης δεν θέλησε ούτε σήμερα τους λόγους αυτής της απόφασής του, αλλά αποκάλυψε ότι την είχε λάβει εδώ και καιρό.

«Ξέρω εδώ και λίγο καιρό ποιά ήταν η απόφασή μου και θεώρησα ότι αυτή ήταν η κατάλληλη στιγμή να το κάνω, τώρα που τρέχουν όλα τα συμβόλαια με τους υπόλοιπους αναβάτες. Υπάρχει μια σειρά από λόγους πίσω από αυτό – ακριβώς για να πάρω πίσω το άγχος και να κάνω αυτό που θέλω, ολοκληρώνοντας δυνατά τη χρονιά. Αυτά θα πω σχετικά με αυτό το θέμα σε αυτό το σημείο μέχρι να είμαι έτοιμος να μιλήσω για το μέλλον. Δεν πρόκειται κάτι να αλλάξει. Σίγουρα, ειδικά στη Λαγκούνα, θα δώσουμε το 100% και θέλουμε να κάνουμε αυτό που μπορούμε και αυτό που μπορεί να προσφέρει η μοτοσικλέτα στην ομάδα. Τίποτα δεν αλλάζει σε αυτό το σημείο. Πήρα απλά μία απόφαση, και ήθελα να το βγάλω από μέσα μου και να την ανακοινώσω. Τώρα που το κάναμε αυτό, νιώθω πως το βάρος του κόσμου έχει φύγει από τους ώμους μου και μπορώ να κάνω αυτό που έχω θέσει ως στόχο να κάνω», δήλωσε ο Τεξανός αναβάτης.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις