Η Μπράγκα φανέρωσε τις αδυναμίες του Ολυμπιακού

Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012 01:18
UPD:01:38

Η Μπράγκα ήταν σαφέστατα πιο έτοιμη από τον ελλιπέστατο Ολυμπιακό, στον οποίο ο τεχνικός του Λεονάρντο Ζαρντίμ ακόμη «πειραματίζεται», αφού θέλει να μορφώσει την πληρέστερη δυνατή άποψη για το έμψυχο δυναμικό που έχει στα χέρια του, πριν την τελική εισήγησή του για τις μεταγραφές που απομένουν (στόπερ, επιτελικός μέσος) και τις αποχωρήσεις.

A- A A+

Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με τον Τάτο στο 7΄, ενώ για την πρώην ομάδα του τεχνικού των «ερυθρόλευκων», Λεονάρντο Ζαρντίμ, ισοφάρισε ο Λίμα στο 35΄. Οι δύο σύλλογοι οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι, αλλά ακόμη κι έτσι νικητής δεν αναδείχθηκε, αφού υπήρξε νέα ισοπαλία (4-4).

Η Μπράγκα ήταν σαφέστατα πιο έτοιμη από τον ελλιπέστατο Ολυμπιακό, στον οποίο ο τεχνικός του ακόμη "πειραματίζεται", αφού θέλει να μορφώσει την πληρέστερη δυνατή άποψη για το έμψυχο δυναμικό που έχει στα χέρια του, πριν την τελική εισήγησή του για τις μεταγραφές που απομένουν (στόπερ, επιτελικός μέσος) και τις αποχωρήσεις. Ως γενική εντύπωση, πάντως, είναι εμφανές και από τις προηγούμενες αναμετρήσεις της πειραϊκής ομάδας ότι λείπει ένας «Ιμπαγάσα», που θα δίνει ρυθμό, θα «γλυκαίνει» το παιχνίδι και θα βοηθά στην επιθετική ανάπτυξη και την κυκλοφορία. Απαραίτητος είναι επίσης κι ένας κεντρικός αμυντικός κλάσης, αφού Σιόβας και Μανωλάς έχουν μεν όλο το ταλέντο και το χρόνο για να εξελιχθούν σε σημαντικούς ποδοσφαιριστές, αλλά Παπαδόπουλος και Μέλμπεργκ ήταν δίδυμο που αποτελούσε σημείο αναφοράς στα στόπερ.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε στο πρώτο ημίχρονο με διάταξη 4-3-3 και τον Φέισα πίσω από τους Μανιάτη, Τάτο στη μεσαία γραμμή. Ο τελευταίος, μάλιστα, σημείωσε ένα πολύ ωραίο γκολ, όταν από τη συνεργασία των Μανιάτη και Μοδέστο «τσίμπησε» την μπάλα εξουδετερώνοντας με την κίνησή του δύο αμυντικούς, πρόλαβε τον Κιμ και σκόραρε. Στο πρώτο ημίωρο η πειραϊκή ομάδα είχε καλή ανάπτυξη, ενώ ευχάριστη έκπληξη ήταν ο νεαρός Λυκογιάννης, που αγωνίστηκε ως αριστερός ακραίος επιθετικός. Η συνέχεια, πάντως, ανήκε στην Μπράγκα, που εκτός της ισοφάρισης με το απευθείας φάουλ του Λίμα, «πατούσε» καλύτερα στο γήπεδο.

Στην επανάληψη, στο γήπεδο πέρασαν οι Φετφατζίδης, Ποτουρίδης, Παπάζογλου, Τζεμπούρ στις θέσεις των Τάτου, Χολέμπας, Μανιάτη και Μήτρογλου. Ταυτόχρονα ο Ζαρντίμ άλλαξε το σχηματισμό σε 4-2-3-1, με ανασταλτικούς μέσους τους Φέισα, Μοδέστο και τον Αμπντούν να κινείται πίσω από τον Τζεμπούρ. Ο Ολυμπιακός του δεύτερου μισού, όμως, δεν ήταν καλός. Η Μπράγκα κυριάρχησε με άνεση και έκανε αρκετές φάσεις, φτάνοντας εύκολα στην αντίπαλη περιοχή. Στην εξέλιξη του αγώνα ο Αμπντούν έπαιξε δεξιά, ο Φατφατζίδης αριστερά και ο Λυκογιάννης πίσω από τον Τζεμπούρ. Από το 75ο λεπτό ο ρυθμός «κόπασε», με μοναδική καλή στιγμή ως το τέλος την εξαιρετική απόκρουση του Μέγιερι στην κεφαλιά του Κουστόδιο (86΄). Ο νικητής θα αναδεικνυόταν στα πέναλτι, όμως μετά την εκτέλεση του Τζεμπούρ που ισοφάρισε σε 4-4 (αστόχησαν οι Σιόβας, Βιάνα) ο διαιτητής διέκοψε τη διαδικασία.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις