MotoGP: Ανανέωσε με Ducati o Χέιντεν

Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012 18:00
UPD:28/07/2012 04:48

A- A A+

Αυτό έγινε γνωστό μετά την ανακοίνωση της επέκτασης της συνεργασίας τους για έναν ακόμη χρόνο, δηλαδή μέχρι το 2013. Η συμφωνία αυτή ήρθε την κατάλληλη στιγμή για τον Αμερικανό αναβάτη που θα αγωνιστεί εντός έδρας την Κυριακή ενώ παράλληλα την Δευτέρα θα γιορτάσει τα 31α γενέθλιά του. Ο Χέιντεν ελπίζει σε μία καλή εμφάνιση μέσα στην πατρίδα και γιατί όχι στο πρώτο του φετινό βάθρο.

Η ανακοίνωση της συμφωνίας λήγει στην ουσία τις όποιες φήμες υπήρχαν περί συζητήσεων και διαπραγματεύσεων της Ducati με τον Καλ Κρούτσλοου. Εκείνο που άλλαξε τις προθέσεις της Ιταλικής ομάδας απέναντι στον Χέιντεν, ήταν οι τελευταίες, ανταγωνιστικές εμφανίσεις του Αμερικανού σε Μουτζέλο και Γερμανία, όπου διεκδίκησε καθαρά μία θέση στο βάθρο, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει. Παράλληλα, η απόδοσή του στις κατατακτήριες και οι θέσεις που καταλαμβάνει στο γκριντ σε σχέση με τον Βαλεντίνο Ρόσι, είναι μέχρι στιγμής, καλύτερες από τον Ιταλό teammate του, έχοντας ένα σερί 7-2 στους εννέα αγώνες που έχουν διεξαχθεί.

Οπως και να έχει ο Αμερικανός θα ανεβαίνει στη σέλα της Ducati μέχρι το 2013, συμπληρώνοντας έτσι πέντε χρόνια στην Ιταλική ομάδα.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα επιστρέψω με τη Ducati και ξανά στα MotoGP. Να αγωνίζομαι δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο για μία πολύ σημαντική ομάδα. Λατρεύω αυτά τα παιδιά που συνεργάζομαι, λατρεύω τους φανατικούς φίλους της Ducati και λατρεύω την εταιρεία. Αυτή είναι μία σημαντική στιγμή για την Ducati για πολλούς λόγους και είμαι ενθουσιασμένος που θα συνεχίσω να είμαι μέλος της.

Νιώθω ότι έχω ανεκπλήρωτες υποθέσεις εδώ. Ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσουμε να συνδέσουμε όλα τα κομμάτια και να γευτούμε την ανταμοιβή για την σκληρή δουλειά που έχουμε κάνει τα τελευταία δύο χρόνια.

Αισθάνομαι πολύ όμορφα που μπορώ να κάνω αυτή την ανακοίνωση στη Λαγκούνα και να μοιραστώ τη στιγμή με τους θεατές, τους φίλους και την οικογένειά μου. Εάν πετύχω ένα καλό αποτέλεσμα την Κυριακή, τότε αυτό θα μπορούσε να γίνει ένα πολύ ιδιαίτερο Σαββατοκύριακο γενεθλίων», δήλωσε ο Νίκι Χέιντεν.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις