Χαλυβουργία: Με εντάσεις η πρώτη μέρα επαναλειτουργίας

Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012 08:33
UPD:10:45

Πρώτη μέρα επαναλειτουργίας της Χαλυβουργίας Ελλάδος εν μέσω αντιδράσεων των εργαζομένων για την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων στην είσοδο του εργοστασίου.

A- A A+

Πρώτη μέρα επαναλειτουργίας της Χαλυβουργίας Ελλάδος εν μέσω αντιδράσεων των εργαζομένων για την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων στην είσοδο του εργοστασίου.

Εκπρόσωποι των εργαζομένων κατήγγειλαν ότι παρεμποδίζεται η προσέλευσή στην εργασία τους μετά και την απόφαση αναστολής της απεργίας τους http://www.naftemporiki.gr/finance/story?id=2215720 και ζήτησαν την άμεση απομάκρυνση των δυνάμεων των ΜΑΤ που ήταν παρατεταγμένες στο σημείο.

Υπενθυμίζεται ότι με συντριπτική πλειοψηφία η γενική συνέλευση των απεργών της Χαλυβουργίας, που συνήλθε το Σάββατο το απόγευμα, αποφάσισε την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων και την επιστροφή στους χώρους δουλειάς σήμερα στις 6 το πρωί, «εφόσον έχουν αποχωρήσει οι δυνάμεις των ΜΑΤ από την είσοδο του εργοστασίου».

Από νωρίς το πρωί ωστόσο, υπήρχε ισχυρή αστυνομική παρουσία, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των εργαζομένων, οι οποίοι παρέμεναν συγκεντρωμένοι έξω από το εργοστάσιο έως τις 9.00. Οι εργαζόμενοι έκλεισαν το ένα ρεύμα στην εθνική οδό με αποτέλεσμα να σχηματιστεί ουρά χιλιομέτρων από Χαϊδάρι έως τα διυλιστήρια.

Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στην Χαλυβουργία Γιώργος Σιφονιός κατήγγειλε μέσω της ΝΕΤ ότι ταξίαρχος της αστυνομίας - χωρίς να τον κατονομάσει- ζητούσε από τους εργαζόμενους να περνούν ένας - ένας την πύλη του εργοστασίου για να ελέγχονται τα στοιχεία τους.

Σε δηλώσεις του στη δημόσια τηλεόραση ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης υποστήριξε ότι υπήρξε σχετική παρέμβαση του ιδιοκτήτη της Χαλυβουργίας Ν. Μάνεση στην κυβέρνηση, προκειμένου να μην απομακρυνθούν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Λίγο μετά τις 9.00 τα ΜΑΤ αποχώρησαν από την είσοδο του εργοστασίου και οι εργαζόμενοι εισήλθαν κανονικά στους χώρους εργασίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή