Ολυμπιακοί Αγώνες: Αλλαξε η θέση του Ολυμπιακού Βωμού

Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012 17:26
UPD:17:26

Ο ύψους 8,5 μέτρα Ολυμπιακός Βωμός, σχεδιασμένος από τον Βρετανό καλλιτέχνη Τόμας Χέδεργουϊκ, τοποθετήθηκε μπροστά από τη γραμμή τερματισμού των 100 μέτρων.

A- A A+

Ο ύψους 8,5 μέτρα Ολυμπιακός Βωμός, σχεδιασμένος από τον Βρετανό καλλιτέχνη Τόμας Χέδεργουϊκ, τοποθετήθηκε μπροστά από τη γραμμή τερματισμού των 100 μέτρων. Να σημειωθεί ότι ο στίβος είναι το μοναδικό άθλημα που θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο της βρετανικής πρωτεύουσας.

Οι διοργανωτές έδωσαν εντολή να μετακινηθεί η Ολυμπιακή Φλόγα από το κέντρου του Ολυμπιακού Σταδίου στο Στράτφορντ, όπου παρέμενε αναμμένη από τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής, 27 Ιουλίου, όταν και άναψε στην τελετή έναρξης.

Αργά χθες το βράδυ η Ολυμπιακή Φλόγα τοποθετήθηκε σε ειδικό φανό και αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες μεταφοράς σήμερα, ο Ολυμπιακός Βωμός άναψε ξανά νωρίς το πρωί στη νέα θέση του. Χθες, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής «Λονδίνο 2012», Λόρδος Σεμπάστιαν Κόε, χρειάστηκε να υπερασπιστεί την απόφαση των διοργανωτών να μην επιτρέψουν την πρόσβαση στον Βωμό σε χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται το Ολυμπιακό πάρκο. «Ο Ολυμπιακός Βωμός δεν φτιάχτηκε για να είναι τουριστικό αξιοθέατο. Ένας λόγος που τον τοποθετήσαμε εκεί είναι γιατί το ίδιο είχαμε κάνει και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 1948,» δήλωσε ο παλαίμαχος Βρετανός αθλητής του στίβου.

Ο Ολυμπιακός Βωμός θα αποσυναρμολογηθεί με την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων, στις 12 Αυγούστου και κάθε ένα από τα 204 χάλκινα πέταλά του θα δοθεί στην Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας που αντιστοιχεί.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις