Ολυμπιακοί Αγώνες-Μπιτς βόλεϊ: Νίκησαν και ελπίζουν οι Αρβανίτη/Τσιαρτσιάνη

Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012 20:00
UPD:20:42

Τη νίκη που χρειάζονταν για να συνεχίσουν να ελπίζουν στην πρόκριση σημείωσαν οι Βίκυ Αρβανίτη (δεξιά) και Μαρία Τσιαρτσιάνη, απέναντι στις Ρωσίδες Αναστασία Βάσινα Αννα Βοζάκοβα.

A- A A+

Οι πρωταθλήτριες Ελλάδας επικράτησαν με 2-1 (18-21, 21-13, 15-12) στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του Ολυμπιακού τουρνουά μπιτς βόλεϊ και οδήγησαν το Β΄ όμιλο σε απόλυτη ισορροπία, αφού και οι τέσσερις ομάδες μετρούν από 3 βαθμούς. Οι αγώνες του ομίλου θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 1 Αυγούστου, με τις Αρβανίτη/Τσιαρτσιάνη να αντιμετωπίζουν τις Κινέζες Ξούε/Ζανγκ και τις Κουν/Ζούμκερ (Ελβετία) να παίζουν με τις Ρωσίδες. Οι νικήτριες θα προκριθούν απευθείας στη φάση των «16», ενώ ακόμη και οι τρίτες ομάδες θα έχουν την ευκαιρία τους, είτε με απευθείας πρόκριση (οι δύο καλύτερες των έξι ομίλων), είτε μέσω των μεταξύ τους μπαράζ.

Οι Ελληνίδες θα μπορούσαν να έχουν κατακτήσει το πρώτο σετ, αλλά η κίτρινη κάρτα που δέχθηκε η Τσιαρτσιάνη (για διαμαρτυρία) ανέτρεψε τη διαφορά των δύο πόντων, με την οποία προηγούνταν στα μέσα του σετ. Βελτιώνοντας όμως το σερβίς τους, οι Ελληνίδες προηγήθηκαν από νωρίς με μεγάλη διαφορά (11-3, 15-6), «τελειώνοντας» ουσιαστικά το 2ο σετ χωρίς κόπο. Στο τάι μπρέικ βρέθηκαν να χάνουν με δύο πόντους (8-10), αλλά η εμπειρία τις βοήθησε να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να πανηγυρίσουν την πρώτη νίκη τους στους Αγώνες του Λονδίνου.

«Είναι μεγάλη η ικανοποίηση που καταφέραμε να κάνουμε αυτή τη νίκη, γιατί ήταν πολύ σημαντική ώστε να έχουμε ελπίδες για την επόμενη φάση. Παίξαμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, το ίδιο και οι Ρωσίδες, αλλά ευτυχώς ήμασταν εμείς οι νικήτριες. Στο τέλος ήμασταν εμείς καλύτερες. Τώρα όλα μπορούν να συμβούν κι εμείς εξαρτιόμαστε και από το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα. Το σίγουρο είναι ότι θα παλέψουμε για τη νίκη. Οι Κινέζες είναι το φαβορί, μια πάρα πολύ καλή ομάδα, αλλά όπως δείχνουν τα αποτελέσματα, θα τις κοντράρουμε και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο», δήλωσε η Αρβανίτη.

Από την πλευρά της, η Τσιαρτσιάνη σχολίασε: «Ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι. Οι Ρωσίδες έπαιξαν πολύ καλά αλλά κι εμείς, όμως κι εμείς δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας, παλέψαμε κάθε μπάλα, έγιναν πολλές ωραίες φάσεις, είχαμε υπομονή ακόμη και όταν μας γύρισαν και πήραν το πρώτο σετ, στο οποίο συνεχώς προηγούμασταν. Βελτιωθήκαμε στο δεύτερο σετ και στο τρίτο είχαμε υπομονή μέχρι τέλος και δικαιωθήκαμε. Χαρήκαμε τον αγώνα. Κάθε παιχνίδι είναι γιορτή. Φυσικά όμως ήρθαμε για να περάσουμε τον όμιλο και θα παλέψουμε γι΄ αυτό μέχρι τέλος».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις