Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για εμπρησμό στην Κρήτη

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στη Φλώρινα
Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012 12:22
UPD:12:53

A- A A+

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Βιάννο Ηρακλείου, στην Κρήτη, αφήνοντας πίσω της ανυπολόγιστες καταστροφές. Ζημιές έχουν καταγραφεί σε τουλάχιστον τρία σπίτια, σε αρδευτικά δίκτυα και υποδομές, ενώ έχουν καεί αιγοπρόβατα, ελαιόδεντρα και αγροτικές καλλιέργειες. Πολλές περιοχές αντιμετωπίζουν πρόβλημα στα δίκτυα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης.

Μετά από καταγγελίες, οι αρχές συνέλαβαν ως ύποπτους για εμπρησμό ένα κτηνοτρόφο και τον υπάλληλό του, πακιστανικής καταγωγής.

Στο μεταξύ, ταυτοποιήθηκε από την αστυνομία ο δράστης που πυροβόλησε και τραυμάτισε δύο άτομα την ώρα που βιντεοσκοπούσαν την πυρκαγιά. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Από χέρι εμπρηστή και οι φωτιές στο Ρέθυμνο, όπως καταγγέλει στο ΑΜΠΕ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρκουλάκης.

Τον τελευταίο χρόνο, συμπληρώνει, η περιοχή έχει πληγεί έξι φορές προκαλώντας ερωτηματικά σε όλους για το κατά πόσον οι φωτιές είναι τυχαίες.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Αγκαθωτό του Δήμου Πρεσπών, στη Φλώρινα. Επί τόπου επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 19 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη.

Το πρωί, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά στην Πλατανιά Ρόδου, όπου μέχρι τώρα υπολογίζεται ότι έχει κάψει περισσότερα από 2.000 στρέμματα δασικής έκτασης. Πέντε πυροσβέστες μεταφέρθηκαν με θερμοπληξία στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί και οι πυρκαγιές στα Αυγώνυμα Χίου και στον Πολύγυρο Χαλκιδικής.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή