Κατάργηση του νόμου-πλαισίου προτείνει ο Αλ. Τσίπρας

Σκληρή επίθεση κατά της Αννας Διαμαντοπούλου και του νόμου της για τα ΑΕΙ
Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012 14:21
UPD:15:11

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι ο συγκεκριμένος νόμος έχει καταστεί ανενεργός και έχει απορριφθεί από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

A- A A+

Την κατάργηση του νόμου 4009, γνωστότερου ως «νόμου Διαμαντοπούλου» για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι έχει καταστεί ανενεργός και έχει απορριφθεί από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την ανησυχία του για το κύμα μετανάστευσης πανεπιστημιακών, κάνοντας λόγο για «πνευματική γενοκτονία» στη χώρα.

Α. Τσίπρας: Να καταργηθεί ο νόμος για τα Πανεπιστήμια

Α. Τσίπρας: Να καταργηθεί ο νόμος για τα Πανεπιστήμια.

Παράλληλα, πρότεινε περίοδο διαλόγου για νέο νομοθετικό πλαίσιο, που να εκτείνεται μέχρι το καλοκαίρι του 2013, με συμφωνημένο μεταβατικό στάδιο, κατά τη διάρκεια του οποίου «θα αποκατασταθεί η φοιτητική μέριμνα, οι δημοκρατικοί κανόνες και η λειτουργία των ΑΕΙ». Εξέφρασε δε την πλήρη αντίθεσή του στις τροπολογίες του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου, λέγοντας ότι επιχειρούν να χρυσώσουν το χάπι.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε επίσης την ανάγκη τον Σεπτέμβριο το Πανεπιστήμιο να είναι ανοιχτό και να λειτουργήσει, ο,τιδήποτε και αν συμβεί στον τομέα της οικονομίας.

«Η ψήφιση του νόμου Διαμαντοπούλου ήταν η ύβρις για τη δημοκρατία»

Σχετικά με τη δήλωση της Α. Διαμαντοπούλου, η οποία, αντιδρώντας στις τροπολογίες του υπουργού Παιδείας, έκανε λόγο για ύβρη, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε την ψήφιση του νόμου Διαμαντοπούλου την πραγματική ύβρη για τη δημοκρατία, προσθέτοντας ότι υπήρξε πλήρης αναντιστοιχία μεταξύ των κομμάτων που ψήφισαν τον νόμο και της ακαδημαϊκής κοινότητας. Αφησε επίσης να εννοηθεί ότι η μη εκλογή της κ. Διαμαντοπούλου στη Βουλή οφείλεται και στον νόμο για την Παιδεία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, ότι οι αλλαγές στα ΑΕΙ ήταν ένα πιλοτικό σχέδιο για την εφαρμογή του δόγματος - σοκ στη χώρα και τη διευκόλυνση μνημονιακών πολιτικών στο μέλλον, με στόχο, όπως σημείωσε, τη «φθηνή εργασία σε μια χρεοκοπημένη Ελλάδα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή