Αλ. Τσίπρας: Μεγάλο σκάνδαλο η υπόθεση της ΑΤΕ

«Εν κρυπτώ εκποίηση του δημόσιου πλούτου» καταγγέλλει ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ
Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012 19:15
UPD:19:22

Μιλώντας σε ανοιχτή συζήτηση που διοργάνωσε η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μεγάλο σκάνδαλο που προδίδει ότι αυτοί που πραγματικά κυβερνάνε τη χώρα, δεν είναι οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί των τριών κομμάτων», αλλά «μια ομάδα πτωχευμένων τραπεζιτών οι οποίοι παίρνουν τις κρίσιμες αποφάσεις».

A- A A+

«Μεγάλο σκάνδαλο» χαρακτήρισε την υπόθεση της μεταβίβασης της Αγροτικής Τράπεζας ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι βρισκόμαστε «μπροστά σε μια διαδικασία εν κρυπτώ εκποίησης και λεηλασίας του δημόσιου πλούτου» και «καταστρατήγησης στοιχειωδών κοινοβουλευτικών διαδικασιών».

Μιλώντας σε ανοιχτή συζήτηση που διοργάνωσε η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μεγάλο σκάνδαλο που προδίδει ότι αυτοί που πραγματικά κυβερνάνε τη χώρα, δεν είναι οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί των τριών κομμάτων», αλλά «μια ομάδα πτωχευμένων τραπεζιτών οι οποίοι παίρνουν τις κρίσιμες αποφάσεις, διατηρούν ζωντανές τις τράπεζές τους με ζεστό δημόσιο χρήμα και προχωρούν σε αποφάσεις οι οποίες προκαλούν τους Έλληνες πολίτες».

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι το κόμμα του θα σταθεί εμπόδιο στην ολοκλήρωση της διαδικασίας και στην εκποίηση κερδοφόρων συνεταιριστικών επιχειρήσεων όπως η «Δωδώνη» και η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης εκφράζοντας ταυτόχρονα την αισιοδοξία του, ότι «πολύ σύντομα αυτοί οι αγώνες θα είναι νικηφόροι».

Παράλληλα επιτέθηκε για μία ακόμη φορά στον Πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι δεν κρύβεται μόνο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά πρώτος κρύβεται ο κ. Σαμαράς, καθώς, όπως είπε, δεν έρχεται να απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η αγροτική οικονομία μπορεί να γίνει ένας πυλώνας ανάπτυξης και προσέθεσε ότι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει η χώρα μας οφείλει να τα αξιοποιήσει σε μια προοπτική παραγωγικής ανασυγκρότησης. «Εκεί είναι η σκέψη μας, εκεί είναι το μέλημά μας, δεν είμαστε στη Βουλή μόνο για να ασκούμε αντιπολίτευση ούτε θα παίξουμε το ρόλο του εισαγγελέα. Αυτόν το ρόλο πολύ σύντομα θα κληθούν κάποιοι να τον αναλάβουν. Θα τον αναλάβουν αυτοί οι οποίοι θεσμικά έχουν αυτόν τον ρόλο. Πολύ σύντομα, πιστέψτε με», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε μάλιστα τη βεβαιότητα ότι πολύ σύντομα θα ασχοληθούν με τον έλεγχο αυτών των υποθέσεων οι θεσμοί που πρέπει να ασχοληθούν, δηλαδή αυτοί της δικαιοσύνης. Ωστόσο, πρόσθεσε, «αυτό δεν είναι δική μας δουλειά. Δική μας δουλειά, όμως, θα είναι να μπορέσουμε μέσα από τα ερείπια να ανασυγκροτήσουμε την παραγωγική δυνατότητα της πατρίδας μας».

«Ο μόνος σε ολόκληρο τον κόσμο, που δεν έχει καταλάβει ότι η χώρα χρειάζεται ισχυρό τραπεζικό σύστημα και μεταρρυθμίσεις, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι λοιποί οπαδοί της δραχμής. Θα μπορούσαν σε άλλο πλανήτη να διεκδικούν νόμπελ οικονομίας», σχολίασε η Νέα Δημμοκρατία, αναφορικά με την παρέμβαση του κ. Τσίπρα για την ΑΤΕbank.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή