Nα δικαστεί από το ΔΠΔ ζητεί ο Σάιφ αλ-Ισλάμ Καντάφι

Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012 23:38
UPD:23:38

Σύμφωνα με τους συνηγόρους του, ο Σάιφ αλ-Ισλάμ φοβάται ότι αν δικαστεί από τη λιβυκή δικαιοσύνση, δεν θα έχει μια δίκαιη δίκη.

A- A A+

Να εκδικαστεί η υπόθεσή του από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ζητεί ο γιος του Μουάμαρ Καντάφι, Σάιφ αλ-Ισλάμ.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους του, ο Σάιφ αλ-Ισλάμ φοβάται ότι αν δικαστεί από τη λιβυκή δικαιοσύνση, δεν θα έχει μια δίκαιη δίκη. «Η μόνη λύση για να αποδοθεί δικαιοσύνη για τη Λιβύη και τους Λίβυους είναι να εκδικαστεί η υπόθεση αυτή από το ΔΠΔ», φέρεται να δήλωσε. «Θα ήθελα να δικαστώ στη Λιβύη από Λίβυους δικαστές, με βάση το λιβυκό δίκαιο», φέρεται να υποστήριξε επίσης, εκφράζοντας όμως αμφιβολίες για το κατά πόσο και αυτή η δίκη θα είναι δίκαιη. «Δεν θα λεχθεί η αλήθεια αν οι μάρτυρες απειλούνται με ισόβια απλώς και μόνο επειδή θα καταθέσουν υπέρ μου», φέρεται να σημείωσε.

Μετά τη σύλληψή του, τον Νοέμβριο του 2011, ο 40χρονος Σάιφ αλ-Ισλάμ κρατείται στο Ζεντέν, νοτιοδυτικά της Τρίπολης. Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από το ΔΠΔ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που φέρεται να διέπραξε όταν ξέσπασε η εξέγερση η οποία οδήγησε τελικά στην ανατροπή και το θάνατο του πατέρα του.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή