ΑΕΚ: Νέος πρόεδρος ο Θωμάς Μαύρος

Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2012 15:24
UPD:15:38

Ο Θωμάς Μαύρος είναι από σήμερα ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ και ο Ανδρέας Δημητρέλος διευθύνων σύμβουλος, όπως ορίστηκαν από τη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στα Σπάτα και διήρκεσε 4.5 ώρες.

A- A A+

Το υπόλοιπο διοικητικό συμβούλιο παρέμεινε ως είχε, με εξαίρεση την αποχώρηση του Μάκη Κασνακίδη (ο επικεφαλής των Supporters), ο οποίος παραχώρησε τη θέση του στο νέο πρόεδρο. Στη γενική συνέλευση αποφασίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 2.5 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να καταστεί δυνατή η μετατροπή της ΠΑΕ σε εταιρεία λαϊκής βάσης.

Να σημειωθεί πάντως ότι το κλίμα ήταν τεταμένο σχεδόν καθ΄ όλη τη διάρκεια της Γ.Σ., με αντεγκλήσεις και αλληλοκατηγορίες μεταξύ των κκ. Δημητρέλου, Βούρου, Κασνακίδη και Ηλιόπουλου, με τον τελευταίο να εκπροσωπεί τον Ντέμη Νικολαΐδη.

Στην αρχική τοποθέτησή του ο κ. Δημητρέλος πρότεινε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 2.5 εκατομμυρίων ευρώ ως τις 15 Σεπτεμβρίου, λέγοντας ότι αυτό είναι απαραίτητο για να εξασφαλιστεί φορολογική ενημερότητα. Οι μικρομέτοχοι αντιπρότειναν να οριστεί η τιμή μετοχής στα 30 λεπτά και η ΑΜΚ να φτάσει τα 20 εκατομμύρια, τονίζοντας ότι θα πρέπει οι κκ. Παππάς και Νοτιάς να καλύψουν τα 10 εκατομμύρια της διαφοράς που προκύπτει από τα χρέη του 2004.

Ένταση υπήρξε στην τοποθέτηση του Γιάννη Βούρου, με κάποιους από τους παριστάμενους να τον κατηγορούν για το ρόλο του στο θέμα του γηπέδου και τους Κινέζους επενδυτές. Να σημειωθεί ότι αρχικά ο Θωμάς Μαύρος ήθελε να αναλάβει την ευθύνη του αγωνιστικού σχεδιασμού μετά από περίπου ένα μήνα, αλλά τελικά αποδέχθηκε να ξεκινήσει άμεσα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις