Ολυμπιακοί Αγώνες-Ξιφασκία: Στην 5η θέση η Βουγιούκα

Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2012 19:18
UPD:19:18

Παρά την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε, η Βάσω Βουγιούκα δεν κατάφερε να περάσει στα ημιτελικά της σπάθης, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου

A- A A+

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ηττήθηκε στον προημιτελικό με 15-12 από τη Νοτιοκορεάτισα Τζιγέον Κιμ και κατέλαβε την πέμπτη θέση της τελικής κατάταξης (μπροστά από τις υπόλοιπες αθλήτριες που αποκλείστηκαν στα προημιτελικά), που πάντως είναι το καλύτερο ως τώρα πλασάρισμα για την ελληνική αποστολή στο Λονδίνο, με εξαίρεση φυσικά το χάλκινο μετάλλιο του Ηλία Ηλιάδη- αλλά και η μεγαλύτερη επιτυχία της ελληνικής ξιφασκίας.

Η Βουγιούκα, Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης, δικαίωσε τον τίτλο του φαβορί στα δύο πρώτα παιχνίδια της. Αρχικά, επικράτησε 15-8 της Βρετανής Λουίς Μποντ-Γουίλιαμς, ενώ στον δεύτερο γύρο ήταν εντυπωσιακή και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην Πολωνή Αλεξάντρα Σότσα (15-7). Ατυχώς, στο ξεκίνημα αυτού του αγώνα η Βουγιούκα δέχθηκε χτύπημα στο πρόσωπο, έχασε ένα δόντι και συνέχισε με δυνατούς πόνους.

Στον προημιτελικό η Βουγιούκα μπήκε αποφασισμένη και πήρε σημαντικό προβάδισμα (8-3), όμως πλήρωσε το άγχος και τη νευρικότητα που -όπως δήλωσε νωρίτερα- είχε από την αρχή των αγώνων. Η Κιμ εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες και στο δεύτερο μισό του αγώνα ανέτρεψε την κατάσταση, μειώνοντας αρχικά σε 9-8 και ισοφαρίζοντας στη συνέχεια σε 11-11, για να επικρατήσει με 15-12. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και η Κιμ, όπως φάνηκε αργότερα στις δηλώσεις της, δεν πίστευε πώς κατάφερε να «γυρίσει» έναν αγώνα που φαινόταν ως τα μισά του χαμένος για εκείνη.

Η Βάσω Βουγιούκα, αντίθετα, δεν ήταν σε θέση να μιλήσει, εξαιτίας του προβλήματος με το δόντι της, αφού δεν μπορούσε καν να ανοίξει το στόμα της.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις