«Ριζοσπαστική» πρόταση των ΗΠΑ σε Ινδία, Πακιστάν

Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2002 08:25
A- A A+

Οι ΗΠΑ πρότειναν στην Ινδία και στο Πακιστάν να αναπτύξει ειδικές δυνάμεις της στο ινδικό τμήμα του Κασμίρ, όπως τονίζει στη σημερινή της έκδοση η εφημερίδα Τάϊμς της Ινδίας, καθώς ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ αρχίζει συνομιλίες στο Νέο Δελχί.

Στην περίπτωση που αυτή η «ριζοσπαστική» πρόταση γίνει δεκτή, θα αφορά μία «αρκετά περιορισμένη» ανάπτυξη δυνάμεων, που «επισήμως» θα παρουσιαστεί από τις ΗΠΑ και την Ινδία ως τμήμα «του πολέμου κατά της Αλ-Κάϊντα», του Οσάμα Μπιν Λάντεν, προστίθεται στο ίδιο δημοσίευμα.

Παράλληλα, δεν πρόκειται να υπάρξει «καμμία αναφορά» στη Γραμμή Ελέγχου που χωρίζει το πακιστανικό από το ινδικό τμήμα του Κασμίρ, μίας περιοχής με πληθυσμό στην πλειονότητά του μουσουλμανικό. Επίσης δεν θα γίνεται αναφορά «στην ανάγκη να διαπιστώνεται επί τόπου» η δέσμευση του Πακιστανού προέδρου Περβέζ Μουσάραφ να θέσει τέλος στις διεισδύσεις ισλαμιστών μαχητών, τονίζει η εφημερίδα.

Ωστόσο, η πραγματική αποστολή των δυνάμεων που θα αναπτυχθούν θα είναι η επίβλεψη της διαχωριστικής γραμμής. Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, αερομεταφερόμενες αμερικανικές δυνάμεις μπορεί να εγκατασταθούν και στο πακιστανικό τμήμα του Κασμίρ.

Στο παρελθόν η Ινδία είχε αντιταχθεί στην πρόταση για ανάπτυξη διεθνών δυνάμεων στο Κασμίρ, η οποία κατά τη γνώμη της θα διακύβευε την επικυριαρχία της στην περιοχή.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή