Ολυμπιακοί Αγώνες-Κωπηλασία: Στον τελικό οι Τσιάβου, Γιαζιτζίδου

Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2012 12:41
UPD:13:42

A- A A+

Οι Ελληνίδες παγκόσμιες πρωταθλήτριες δεν πιέστηκαν σχεδόν καθόλου, οδήγησαν την κούρσα στο μεγαλύτερο διάστημά της και προς το τέλος έκαναν συντήρηση δυνάμεων, καταλαμβάνοντας τη 2η θέση στην πρώτη ημιτελική σειρά με επίδοση 7:09.01. Για την Τσιάβου θα είναι η δεύτερη συμμετοχή σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων, στις δύο έως τώρα συμμετοχές της στη διοργάνωση. Το 2008, στο Πεκίνο, η αθλήτρια από την Ηγουμενίτσα με πλήρωμα τη Χρύσα Μπισκιτζή είχαν τερματίσει 6ες στον τελικό του ίδιου αγωνίσματος. Αντίθετα, για την Καστοριανή Γιαζιτζίδου θα είναι η πρώτη συμμετοχή σε τελικό, στην πρώτη εμφάνισή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αντίπαλες των Ελληνίδων θα είναι τα πληρώματα των Βρετανίας (Χόσκινγκ, Κόουπλαντ-7.05.90), Γερμανίας (Μούλερ/Νόσκε-7:10.16), Κίνας (Σο, Χουάνγκ-7:10.39), Δανίας (Τόμσεν, Ράσμουσεν-7:10.93) και Αυστραλίας (Ουότσον, Έβερι Χολ-7:12.35).

«Αυτή η κούρσα σαν αποτέλεσμα είναι αυτό που θέλαμε, να είμαστε δηλαδή παρούσες στον μεγάλο τελικό. Ως απόδοση, όμως, δεν ήταν αυτό που θέλαμε. Πιστεύω πως απλά είναι μέρος της διαδικασίας κι ελπίζουμε το Σάββατο να είμαστε στα καλύτερά μας», δήλωσε για τη σημερινή προσπάθεια η Τσιάβου, ενώ η Γιαζιτζίδου πρόσθεσε: «Κρατάω το πρώτο χιλιάρι και "σβήνω" το δεύτερο. Θα δούμε το Σάββατο τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε».

Ερωτηθείσες για τον τελικό, η Τσιάβου υποσχέθηκε ότι «θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, όπως βέβαια το κάναμε και σήμερα. Δεν αποδίδουμε κάθε φορά το ίδιο. Για σήμερα αποδώσαμε το καλύτερο που είχαμε. Δεν σημαίνει πάντως ότι σ΄ αρέσει κάθε φορά αυτό που αποδίδεις. Γι΄ αυτό λοιπόν να είστε σίγουροι πως θα τα δώσουμε όλα στον τελικό». Στο ίδιο «μήκος κύματος» η Γιαζιτζίδου, τόνισε πως «κάθε κούρσα είναι διαφορετική, εξελίσσεται διαφορετικά. Πρέπει να είσαι έτοιμη για ό,τι προκύψει. Πρέπει να είμαστε καλύτερες στο δεύτερο κομμάτι το Σάββατο».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις