WRC: Δε ρισκάρει ο Λεμπ

Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2012 17:32
UPD:17:39

A- A A+

Μετά από περισσότερο από έναν μήνα διακοπών το WRC επιστρέφει στην ενεργό δράση ταξιδεύοντας στη βόρεια Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στην Φινλανδία.

Ο Λεμπ χθες ήταν ο ταχύτερος στις κατατακτήριες και διένυσε την ειδική διαδρομή Ruuhimaki μήκους 4,26 χλμ. μέσα σε 2:17.470 λεπτά. Ετσι, ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έχει το δικαίωμα να αποφασίσει πρώτος από όλους τη θέση από την οποία θα ξεκινήσει αύριο τον αγώνα.

Ο Λεμπ δεν θέλησε να πάρει κάποιο ρίσκο και ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την προσπάθειά του από την δέκατη θέση. Ο άστατος καιρός είναι αυτό που τον προβληματίζει και έτσι τον εξανάγκασε να ακολουθήσει μία πιο συντηρητική επιλογή.

«Ηταν δύσκολο να επιλέξω. Ξέρουμε ότι εάν είναι στεγνά, είναι καλύτερα να βρίσκεται πίσω, αλλά εάν είναι βρεγμένα τότε είναι καλύτερα να βρίσκεσαι στις πρώτες θέσεις. Δεν ξέρουμε ακριβώς πως θα είναι ο καιρός, επομένως διαλέξαμε τη μέση διότι αναμένουμε λίγη βροχή σε κάποια σημεία, αλλά όχι συνέχεια. Τελικά (σ.σ. οι βασικοί αντίπαλοι μας) στο σύνολο τους κάνουν κάτι παρόμοιο και έτσι μετά από δέκα αυτοκίνητα δεν πρόκειται να υπάρχει μεγάλη διαφορά, επομένως όλοι θα πρέπει να είμαστε το ίδιο επίπεδο», δήλωσε ο Λεμπ που βρίσκεται στην πρώτη θέση, μέχρι στιγμής του παγκοσμίου πρωταθλήματος με 145 βαθμών, 38 περισσότερους από τον δεύτερο Χίρβονεν.

O teammate του θα ξεκινήσει τον αγώνα από την δωδέκατη θέση ενώ μεταξύ των δύο εργοστασιακών Citroen DS3, θα βρίσκεται ο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα που χρειάζεται τη νίκη αν θέλει να έχει κάποιες ελπίδες για το πρωτάθλημα. Πόσο μάλλον στη Φινλανδία καθώς τρέχει εντός έδρας και μπροστά σε χιλιάδες συμπατριώτες του.

«Συνήθως δεν θέλεις να βρίσκεσαι πολύ κοντά στους τέσσερις πρώτους αλλά το πρόβλημα είναι ότι οι ειδικές γύρω από το Λάχτι είναι πολύ στεγνές και θα μπορούσες ίσως εύκολα να χάσεις 10 με 15 δευτερόλεπτα. Με τα αυτοκίνητα να είναι πλέον στο ίδιο επίπεδο θα είναι πολύ δύσκολο να επανορθώσεις χρονικά. Κάναμε έναν επικίνδυνο παιχνίδι στη Νέα Ζηλανδία, αλλά δεν πέτυχε, επομένως θέλουμε να παίξουμε εκ τους ασφαλούς», δήλωσε ο οδηγός της Ford.

Ο Πέτερ Σόλμπεργκ που χθες ήταν τέταρτος, λόγω ενός μικρού λάθους το οποίο όπως είπε, έκανε, θα λάβει εκκίνηση από την 13η θέση. Πίσω του θα ακολουθήσουν ο Ευγκένι Νόβικοφ και ο Μαντς Οστμπεργκ με τους Τιερί Νουβίλ και Κρις Ατκινσον να είναι 16ος και 17ος, αντίστοιχα.

Τον... δρόμο στο σύνολο των πληρωμάτων θα ανοίξει στον αγώνα ο Σεμπάστιαν Λίντχολμ, στην πρώτη εμφάνισή του σε αγώνα παγκοσμίου πρωταθλήματος μετά το 2007. Θα ακολουθήσουν τα δύο Mini WRC της Team Mini Portugal των Πάολο Νόμπρε και Αρμίντο Αραούχο, αντίστοιχα.

Η σειρά εκκίνησης του αγώνα

1. Σεμπάστιαν Λίντχολμ (Ford Fiesta RS WRC)

2. Πάολο Νόμπρε (MINI John Cooper Works WRC)

3. Αρμίντο Αραούχο (MINI John Cooper Works WRC)

4. Κεν Μπλοκ (Ford Fiesta RS WRC)

5. Ρίκου Τάχκο (MINI John Cooper Works WRC)

6. Μάρτιν Πρόκοπ (Ford Fiesta RS WRC)

7. Mάτι Ράντανεν (Ford Fiesta RS WRC)

8. Γιάρι Κέτομαα (Ford Fiesta RS WRC)

9. Oτ Τανάκ (Ford Fiesta RS WRC)

10. Σεμπάστιαν Λεμπ (Citroen DS3 WRC)

11. Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα (Ford Fiesta RS WRC)

12. Mίκο Χίρβονεν (Citroen DS3 WRC)

13. Πέτερ Σόλμπεργκ (Ford Fiesta RS WRC)

14. Eυγκένι Νόβικοφ (Ford Fiesta RS WRC)

15. Mαντς Οστμπεργκ (Ford Fiesta RS WRC)

16. Tιερί Νουβίλ (Citroen DS3 WRC)

17. Κρις Ατκινσον (Citroen DS3 WRC)

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις