Ολυμπιακοί Αγώνες: Συνέντευξη Ηλιάδη, Βουγιούκα

Πέμπτη, 02 Αυγούστου 2012 21:07
UPD:21:14

A- A A+

Ο χώρος δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας. Οι δύο αθλητές δέχθηκαν τα συγχαρητήρια του επικεφαλής της ελληνικής Ολυμπιακής αποστολής, Ισίδωρου Κούβελου, και αναφέρθηκαν ση διαδρομή τους μέχρι να φτάσουν στην 3η και την 5η θέση, σε τζούντο και ξιφασκία, αντίστοιχα.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο πρέσβης της Ελλάδας στη Βρετανία, Αριστείδης Σάνδης, ο πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Χάρης Οικονομόπουλος, η Πρωθιέρεια στην τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, Ινώ Μενεγάκη και οι Ολυμπιονίκες της κωπηλασίας, Βασίλης Πολύμερος και Χρύσα Μπισκιτζή, που έφθασαν το μεσημέρι στο Λονδίνο.

«Κάθε μετάλλιο είναι σημαντικό για μένα. Στην Αθήνα ήμουν πολύ μικρός και δεν ήξερα τι σημαίνουν Ολυμπιακοί Αγώνες, νόμιζα ότι είναι κάποιο τουρνουά. Τώρα, μετά από τόσο σκληρή προπόνηση, αυτό το μετάλλιο αξίζει πολλά», δήλωσε ο Ηλιάδης και συνέχισε αναφερόμενος στο διάστημα που μεσολάβησε, από την αποτυχία του Πεκίνου ως το χθεσινό χάλκινο μετάλλιο: «Με βοήθησε πολύ ο προπονητής μου και η οικογένειά μου, γιατί εκείνη η στιγμή ήταν πραγματικά δύσκολη. Γι΄ αυτό όμως είμαστε αθλητές, για να σηκωνόμαστε όταν πέφτουμε. Πίστευα ότι αν προσπαθήσω πολύ, με την προπόνηση θα καταφέρω να επανέλθω». Όσο για το ενδεχόμενο να κλείσει ο Άγιος Κοσμάς, όπου προπονείται κι ο ίδιος; «Δεν νομίζω ότι η χώρα μας μπορεί να μας διώξει έτσι. Εμάς μας ενδιαφέρει να έχουμε γυμναστήρια, να έχουμε κίνητρα, να μπορούμε να κάνουμε προπόνηση», απάντησε.

Από την πλευρά της, η Βουγιούκα αποκατέστησε με επίσκεψη στον οδοντίατρο τα δύο δόντια που έχασε χθες, σε ένα περιστατικό που εξήγησε πώς συνέβη: «Στη διάρκεια του δεύτερου αγώνα, συγκρούστηκα με την Πολωνή (σ.σ. Αλεξάντρα Σότσα), με τις μάσκες μας, και έσπασαν τα δύο μπροστινά δόντια μου. Σοκαρίστηκα εκείνη τη στιγμή και σταμάτησα το παιχνίδι, αλλά ο γιατρός μου είπε ότι πρέπει να συνεχίσω. Συνέχισα και κέρδισα τον αγώνα, αλλά στο διάλειμμα δεν μπόρεσα να ξεκουραστώ. Πήγα στον οδοντίατρο που δεν μπορούσε να κάνει κάτι εκείνη τη στιγμή και στο παιχνίδι με την Κορεάτισσα δεν μπορούσα να πάρω σωστές αναπνοές, αφού είχα συνέχεια κλειστό το στόμα μου. Ενώ ήμουν μπροστά, κουράστηκα τόσο πολύ που τελικά έχασα. Τελικά η Κορεάτισσα βγήκε πρώτη...».

Η Βουγιούκα υπογράμμισε ότι το χθεσινό αποτέλεσμα την πεισμώνει ακόμη περισσότερο, επειδή «...βλέπω ότι έχω δυνατότητες για παραπάνω και σίγουρα θα συνεχίσω για το Ρίο», μίλησε για τη δυσκολία να συνδυάσει τον πρωταθλητισμό και τις σπουδές της στην οδοντιατρική («είναι πολύ δύσκολο να τα συνδυάσεις, ιδίως σε μία τόσο απαιτητική σχολή, αλλά όταν υπάρχει θέληση και στόχος, μπορούμε να τα καταφέρουμε όλα»), ενώ αναφέρθηκε στις εντυπώσεις από την πρώτη Ολυμπιακή παρουσία της: «Ηταν φοβερή εμπειρία, με καλές και άσχημες στιγμές. Εγώ θα κρατήσω μόνο τις καλές. Μεγαλύτερη εντύπωση μου έκανε ότι ήμασταν μαζί αθλητές απ΄ όλο τον κόσμο σε ένα μικρό Χωριό, τρώγαμε όλοι μαζί και ήμασταν όλοι ίσοι. Συνάντησα μεγάλους αθλητές απ΄ όλο τον κόσμο και χαίρομαι πολύ γι΄αυτό».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις