Ολυμπιακοί Αγώνες: Η βραδιά των ρεκόρ από την ντριμ τιμ

Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2012 02:40
UPD:10:38

A- A A+

Οι ΗΠΑ πέτυχαν ρεκόρ σε ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το πρώτο 10λεπτο. Οι 49 πόντοι που πέτυχαν οι NBAers της ντριμ τιμ στο διάστημα αυτό ήταν οι περισσότεροι που έχει πετύχει ομάδα μέσα σε 10 λεπτά.

Σειρά πήρε ο Καρμέλο Αντονι (στη φωτογραφία). Ο σούπερ σταρ των Νιου Γιορκ Νικς έβλεπε το καλάθι σαν...χαβούζα και στο 10ο εύστοχο τρίποντο του στα μισά της τρίτης περιόδου έφτασε τους 34 πόντους, γεγονός που τον έφερε μπροστά από τον Στεφόν Μάρμπερι στη λίστα με τους περισσότερους πόντους παίκτη των ΗΠΑ. Ο τελευταίος, στους Αγώνες της Αθήνας το 2004 είχε πετύχει 31 πόντους απέναντι στην Ισπανία.

Ο Άντονι σταμάτησε στους 37, κάτι που σημαίνει πως έμεινε 18 πόντους πίσω από το ολυμπιακό ρεκόρ περισσότερων πόντων, αυτό του θρυλικού βραζιλιάνου Όσκαρ Σμιντ με τους 55 πόντους απέναντι στην Ισπανία το 1988 στη Σεούλ και με μέσο όρο 42.3 πόντους ανά αγώνα σ' εκείνη τη διοργάνωση, που επίσης αποτελεί ολυμπιακό ρεκόρ.

Με τα 10 εύστοχα τρίποντα που πέτυχε ο Καρμέλο Αντονι πέρασε στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας των παικτών με τα περισσότερα σε έναν αγώνα στην ιστορία των ΗΠΑ. Το ρεκόρ κατείχε ο Στεφόν Μάρμπερι με 6 απέναντι στην Ισπανία το 2004.

Η συνέχεια...Το 156-73 επί της Νιγηρίας αποτελεί νέο ολυμπιακό ρεκόρ. Μέχρι τώρα το κατείχε η Βραζιλία, όταν το 1988 απέναντι στην Αίγυπτο είχε πετύχει 138 πόντους. Επίσης η ντριμ τιμ πέτυχε ρεκόρ και σε εύστοχα τρίποντα σε μία αναμέτρηση στην ιστορία των Ολυμπιακών Ομάδων των ΗΠΑ. Με τα 29/46 κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ που είχε από το 2008, με 13 εύστοχα απέναντι στην Ισπανία, στους Αγώνες του Πεκίνου.

Οι ΗΠΑ έσπασαν το δικό τους ρεκόρ παραγωγικότητας στην επίθεση, καθώς ξεπέρασαν τους 146 πόντους που είχαν πετύχει απέναντι στην Κορέα το 1990. Οι 83 πόντοι διαφοράς απέναντι στη Νιγηρία είναι οι περισσότεροι που έχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες ως εθνική ομάδα σε όλες τις διοργανώσεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις