Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Σε Π.Ν. και Λ.Σ. η φύλαξη των υποβρυχίων

Δηλώσεις Παναγιωτόπουλου μετά το τέλος διυπουργικής σύσκεψης
Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2012 13:51
UPD:16:19

A- A A+

Η φύλαξη - συντήρηση των υποβρυχίων που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, καθώς επίσης η αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία, τέθηκαν επί τάπητος στη διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΟΙΚ παρουσία των προέδρων της ΓΣΕΕ και του σωματείου «Τρίαινα».

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, στη σύσκεψη αποφασίστηκε το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα να συνδράμουν στη φύλαξη των υποβρυχίων, τα οποία -όπως τονίζεται- αποτελούν περιουσία του ελληνικού λαού ύψους 2,3 δισ. ευρώ. Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι «εξέφρασαν τη βούληση και την αποφασιστικότητά τους για την άμεση και διαρκή συντήρηση των υποβρυχίων».

Στη σύσκεψη, τέλος, καταλήγει η ανακοίνωση, εξετάστηκαν οι τρόποι επίλυσης των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και προτάθηκαν σχετικές λύσεις.

Από κυβερνητικής πλευράς στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννης Βρούτσης, ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Κωστής Μουσουρούλης, οι υφυπουργοί Εθνικής Άμυνας κ.κ. Παναγιώτης Καράμπελας και Δημήτριος Ελευσινιώτης, ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο γενικός γραμματέας της Κυβέρνησης κ. Παναγιώτης Μπαλτάκος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Μιχαήλ Κωσταράκος, ο αρχηγός Ναυτικού κ Κοσμάς Χρηστίδης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες των υπουργείων.

Το παρών, όπως προαναφέρθηκε, έδωσαν επίσης ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γιάννης Παναγόπουλος και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Σκαραμαγκά « ΤΡΙΑΙΝΑ» κ. Βασίλης Καρακίτσος.

Δηλώσεις Γ. Παναγόπουλου μετά τη σύσκεψη για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Δηλώσεις Γ. Παναγόπουλου μετά τη σύσκεψη για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Π. Παναγιωτόπουλος: «Προέχει η εξασφάλιση και συντήρηση των υποβρυχίων»

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι το πρώτο ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι η πλήρης εξασφάλιση της συντήρησης και της φύλαξης των υποβρυχίων που βρίσκονται μέσα στο χώρο των ναυπηγείων.

Π. Παναγιωτόπουλος: Προέχει η εξασφάλιση και συντήρηση των υποβρυχίων

Π. Παναγιωτόπουλος: Προέχει η εξασφάλιση και συντήρηση των υποβρυχίων.

Επιπλέον, ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε λόγο για οδικό χάρτη που τέθηκε επί τάπητος στη σύσκεψη για το μέλλον των ναυπηγείων της χώρας συνολικά.

Σε ό,τι αφορά την συμβολή του υπουργείου Εθνικής Αμυνας στην προσπάθεια επίτευξης των στόχων της δημοσιονομικής προσαρμογής, ο υπουργός υπογράμμισε ότι το ΥΠΕΘΑ έχει περικόψει δαπάνες που ξεπερνούν συνολικά τα 1.650.000.000 ευρώ. Μίλησε επίσης για προσπάθεια να ανευρεθούν ισοδύναμα μέτρα, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω μείωση των μισθών των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο Π. Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε τέλος «αμετακίνητο στόχο» το να μην μειώνεται έστω και στο ελάχιστο η επιχειρησιακή ετοιμότητα και η αποτρεπτική ισχύς των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, για να υπάρχει εθνική ασφάλεια και πλήρης προστασία της εθνικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της χώρας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή