Ερωτες στα χρόνια της τρίτης ηλικίας

Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2012 20:30
UPD:20:32

A- A A+

Ο 93χρονος πέμπτος μεταπολεμικός καγκελάριος, Χέλμουτ Σμιτ, «το μεγαλύτερο εν ζωή πρότυπο των Γερμανών», επιβεβαίωσε το δεσμό του με την επί χρόνια στενή του συνεργάτιδα, 79χρονη Ρουθ Λόα, αποδεικνύοντας ότι ποτέ δεν είναι αργά.

Ο Χέλμουτ Σμιτ μίλησε στο ένθετο περιοδικό της εφημερίδας Zeit για τη νέα του σύντροφο, την οποία ξέρει από το 1955 και υπήρξε το στήριγμα που τον βοήθησε να ξεπεράσει το χαμό της γυναίκας του Λόκι, με την οποία έζησε 68 ολόκληρα χρόνια.

«Υπάρχει, εκτός από τη Λόκι (σ.σ. απεβίωσε το 2010), ένας άνθρωπος τον οποίο να σκέφτεστε κάθε μέρα;», ρώτησε ο δημοσιογράφος της Zeit. Και η απάντηση του αειθαλούς πολιτικού και συγγραφέα ήταν: «Σχεδόν κάθε μέρα σκέφτομαι τη φίλη Ρουθ Λόα».

Το παράδειγμα Σμιτ δεν είναι το πρώτο στην ιστορία της πολιτικής και πιθανότατα δεν θα είναι ούτε το τελευταίο. Πιο χαρακτηριστική παρόμοια περίπτωση είναι ίσως εκείνη του πρώην καγκελαρίου Χέλμουτ Κολ. Το 2008, επτά χρόνια μετά την αυτοκτονία της βαριά άρρωστης συζύγου του Χανελόρε, νυμφεύτηκε τη Μάικε Ρίχτερ, η οποία υπήρξε επί μακρόν συνεργάτιδα του χριστιανοδημοκράτη πολιτικού.

Ο πρώην Ισπανός πρωθυπουργός, ο πρωθυπουργός με την μεγαλύτερη θητεία στην ιστορία της χώρας, Φελίπε Γκονζάλεθ, 70 ετών, ήρθε στις 2 Αυγούστου 2012 εις γάμου κοινωνίαν για δεύτερη φορά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή