Λονδίνο: Ικανοποίηση για το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2012 22:02

«Η απόφαση αυτή (...) στέλνει ένα σαφές μήνυμα ότι ο κόσμος στέκεται ενωμένος για να καταδικάσει τις συστηματικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το συριακό καθεστώς», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Βρετανός ΥΠΕΞ.

A- A A+

Την ικανοποίησή του για το «σαφές μήνυμα» που εστάλη σήμερα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στο καθεστώς της Συρίας, εξέφρασε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ.

«Η απόφαση αυτή, που υποβλήθηκε από τη Σαουδική Αραβία και υποστηρίχθηκε από τον Αραβικό Σύνδεσμο, στέλνει ένα σαφές μήνυμα ότι ο κόσμος στέκεται ενωμένος για να καταδικάσει τις συστηματικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το συριακό καθεστώς, και να ζητήσει λογοδοσία», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Βρετανός ΥΠΕΞ.

Σημείωσε ακόμη ότι το ψήφισμα εκφράζει σαφώς την ανάγκη για μια πολιτική λύση και προειδοποίησε ότι «όσο συνεχίζεται η σύγκρουση στη Συρία, η διεθνής πίεση θα εντείνεται».

«Θα διπλασιάσουμε τις προσπάθειές τις επόμενες εβδομάδες για να θέσουμε τέρμα στη βία, και καλούμε όλα τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να απαντήσουν στην έκκληση για συντονισμένη δράση που περιέχεται στο παρόν ψήφισμα», πρόσθεσε.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή