Αντικρουόμενες πληροφορίες για το Σύρο πρωθυπουργό

Δευτέρα, 06 Αυγούστου 2012 12:30
UPD:13:25

Ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Ασαντ είχε διορίσει τον Χιτζάμπ, πρώην υπουργό Γεωργίας, στη θέση του πρωθυπουργού τον Ιούνιο μετά τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου.

A- A A+

Παύθηκε ο πρωθυπουργός της Συρίας Ριγιάντ Χιτζάμπ, όπως μετέδωσε η συριακή τηλεόραση. Ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται επίσημη ιορδανική πηγή, ο Χιτζάμπ αποσκίρτησε στην Ιορδανία.

«Ο Χιτζάμπ είναι στην Ιορδανία με την οικογένειά του», ανέφερε η πηγή που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Ασαντ είχε διορίσει τον Χιτζάμπ, πρώην υπουργό Γεωργίας, στη θέση του πρωθυπουργού τον Ιούνιο μετά τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου. Στη θέση του Χιτζάμπ διορίστηκε o ως τώρα αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Όμαρ Γαλαουάντζι για να ηγηθεί της προσωρινής υπηρεσιακής κυβέρνησης, μετέδωσε η συριακή τηλεόραση.

Εάν επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για μία από τις πλέον σημαντικές αποσκιρτήσεις από τον κύκλο του Ασαντ. Χθες, το al Arabiya μετέδωσε ότι ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών είχε επίσης αυτομολήσει στην Ιορδανία.

Ο Χιτζάμπ είναι σουνίτης από την επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ της Συρίας και υπήρξε υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος Μπάαθ.

Έκρηξη βόμβας σε κτήριο της τηλεόρασης

Νωρίτερα, βόμβα εξερράγη στον τρίτο όροφο κτηρίου της συριακής κρατικής τηλεόρασης και ραδιοφώνου στη Δαμασκό, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις άνθρωποι, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Το κανάλι εξακολουθεί να εκπέμπει από τη Δαμασκό, ενώ το φιλοκυβερνητικό δίκτυο al-Ikhbariya μετέδωσε εικόνες από μέλη του προσωπικού του καναλιού να φροντίζουν τραυματισμένο συνάδελφο.

Την ίδια ώρα, βομβαρδισμοί και πυροβολισμοί σημειώθηκαν και σήμερα στο Χαλέπι, με αποτέλεσμα το θάνατο οκτώ αμάχων και ενός διοικητή των ανταρτών, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στόχος των βομβαρδισμών ήταν το Δικαστικό Μέγαρο στο κέντρο της πόλης και οι συνοικίες Σάαρ και Μαρτζέ, στα ανατολικά.

Πυρά από αυτόματα όπλα ακούστηκαν στη δυτική συνοικία Σαλαχεντίν, το προπύργιο των ανταρτών, όπου ένας διοικητής τους σκοτώθηκε, ενώ στην κεντρική συνοικία Μπαμπ αλ-Ναϊράμπ ένας άμαχος σκοτώθηκε από τα πυρά ελεύθερου σκοπευτή.

Από νωρίς σήμερα το πρωί 29 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων 21 άμαχοι και οκτώ αντάρτες, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο που εδρεύει στο Λονδίνο και αντλεί τις πληροφορίες του από δίκτυο ακτιβιστών και αυτοπτών μαρτύρων στη Συρία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή