Ολυμπιακοί Αγώνες-Υδατοσφαίριση: Αποκλείστηκε η εθνική με βαριά ήττα από την Αυστραλία

Δευτέρα, 06 Αυγούστου 2012 14:32
UPD:14:50

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πραγματοποίησε τη χειρότερη εμφάνισή του στο Λονδίνο, σε έναν αγώνα που και η ισοπαλία θα έστελνε τη «γαλανόλευκη» ομάδα στα προημιτελικά, όπως ήταν και ο στόχος που είχε τεθεί.

A- A A+

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πραγματοποίησε τη χειρότερη εμφάνισή του στο Λονδίνο, σε έναν αγώνα που και η ισοπαλία θα έστελνε τη «γαλανόλευκη» ομάδα στα προημιτελικά, όπως ήταν και ο στόχος που είχε τεθεί. Με άμυνα για «κλάματα» και άσχημα ποσοστά στον παίκτη παραπάνω, οι διεθνείς έδωσαν την ευκαιρία στα «καγκουρό» να πάρουν μια νίκη πιο εύκολα από ότι ίσως και οι ίδιοι φαντάζονταν και να προκριθούν εκείνοι στους «8». Τα γκολ της εθνικής σημείωσαν οι Χατζηθεοδώρου (3), Φουντούλης, Χρ. Αφρουδάκης, Μυλωνάκης, Δελακάς και Μοιράλης. Ο αγώνας με τους Αυστραλούς ήταν το «ρέκβιεμ» δύο μεγάλων μορφών της ελληνικής υδατοσφαίρισης, τον αρχηγό Γιώργο Αφρουδάκη και τον Θοδωρή Χατζηθεοδώρου, οι οποίοι δεν θα συνεχίσουν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

«Ήταν η τελευταία μου εμφάνιση με την εθνική. Δυστυχώς, κανείς δεν μπορεί να σχεδιάσει όπως θέλει την αποχώρησή του. Ήθελα να φύγω με ψηλά το κεφάλι. Δώσαμε ό,τι μπορούσαμε, αλλά κάποια πράγματα δεν πήγαν όπως νομίζαμε», δήλωσε ο Αφρουδάκης και συνέχισε: «Είμαστε πολύ απογοητευμένοι. Ήρθαμε με στόχο να μπούμε στην οκτάδα, ακόμη και στην τετράδα ή να διεκδικήσουμε μετάλλιο. Δυστυχώς, μείναμε εκτός. Είναι μια δύσκολη μέρα, αλλά πάντα υπάρχει αύριο και είμαι αισιόδοξος. Παίξαμε όλα τα παιχνίδια στο γκολ, οι Αυστραλοί έχασαν τα δικά τους με διαφορά. Δυστυχώς όμως τους δόθηκε η ευκαιρία να μας κερδίσουν και να πάρουν αυτοί την πρόκριση. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Σίγουρα είναι αποτυχία και δεν το αμφισβητούμε αυτό».

Από την πλευρά του, ο Χατζηθεοδώρου υποστήριξε ότι «οι Αυστραλοί κατάφεραν με τον τρόπο τους να μας εκνευρίσουν. Έτσι παίζουν πάντα, σκληρά και μπράβο τους που μας κέρδισαν. Αυτοί είναι οι έξυπνοι κι εμείς κουτοί που την πατήσαμε. Για ένα ακόμη ματς φανήκαμε κατώτεροι των απαιτήσεων σε άμυνα και επίθεση. Δυστυχώς, το άγχος μας στοίχισε».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις