ΣΥΡΙΖΑ: «Έγκλημα» η ιδιωτικοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Δευτέρα, 06 Αυγούστου 2012 17:58
UPD:18:03
A- A A+

Για «σχέδια του οικονομικού - τραπεζικού κατεστημένου» σε βάρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και του Έλληνα φορολογούμενου κάνουν λόγο, σε δήλωσή τους, οι βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Μιχάλης Κριτσωτάκης και Μαίρη Διακάκη. Αφορμή οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, που αντιτίθενται στα σχέδια ιδιωτικοποίησής του.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζουν «σκάνδαλο fast track ξεπουλήματος» την πρόσφατη πώληση της Αγροτικής Τράπεζας, σημειώνοντας ότι η «εκποίηση» του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αποτελεί τη συνέχεια στην ίδια κατεύθυνση.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί τη σχετική διαδικασία ιδιωτικοποίησης «πολιτικό έγκλημα που συνιστά αδικία και ανομία», υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα θα είναι η μόνη χώρα χωρίς Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και Αγροτική Τράπεζα υπό δημόσιο έλεγχο.

Στη δήλωση των δύο βουλευτών Ηρακλείου, τονίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει ως τετελεσμένες ούτε τη μεταβίβαση της ΑΤΕ, ούτε την επικείμενη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, καλώντας παράλληλα το λαό να αντισταθεί στο «ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή