Συναντήσεις Σ. Πέρες με Αλ. Τσίπρα και Ευ. Βενιζέλο

Δευτέρα, 06 Αυγούστου 2012 19:41
UPD:20:13

O πρόεδρος του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες

A- A A+

Ξεχωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλο είχε το απόγευμα στο ξενοδοχείο όπου διαμένει ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες.

Η συνάντηση με τον κ. Τσίπρα διήρκησε περίπου μία ώρα, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε δηλώσεις εξερχόμενος του ξενοδοχείου.

«Πολύ ενδιαφέρουσα» χαρακτήρισε από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος τη συνάντηση που είχε με τον Ισραηλινό πρόεδρο, στη διάρκεια της οποίας, όπως διευκρίνισε συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, η διμερής συνεργασία σε όλα τα επίπεδα και η ανάγκη να αντιμετωπιστεί η διεθνής οικονομική κρίση μέσα από νέους θεσμούς οικονομικής και πολιτικής διακυβέρνησης.

«Μια συζήτηση με τον κ. Πέρες είναι πάντα πολύ ενδιαφέρουσα λόγω της μεγάλης ιστορικής και πολιτικής του εμπειρίας. Γιατί ο κ. Πέρες αντιλαμβάνεται πολύ καλά ότι η ανακύκλωση της διεθνούς οικονομικής κρίσης μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο μέσα από μεγάλες θεσμικές και πολιτικές αλλαγές. Μέσα από ένα σύστημα παγκόσμιας διακυβέρνησης, οικονομικής και πολιτικής», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Επισήμανε τέλος ότι είναι σημαντικό «να ακούει κανείς τις σκέψεις ενός ανθρώπου που έχει δει πάρα πολλά στη ζωή του σε διαφορετικές στιγμές γιατί εισπράττει πολύ καλύτερα από εμάς τα μηνύματα της σημερινής εποχής».

Ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στον τομέα της γεωργικής ανάπτυξης

Για την περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στους τομείς της γεωργικής ανάπτυξης και των τροφίμων συζήτησαν στο μεταξύ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρης και ο αναπληρωτής υπουργός, Μάξιμος Χαρακόπουλος με την υπουργό Γεωργίας του Ισραήλ, Όριτ Νόκεντ, στη συνάντηση που είχαν σήμερα.

«Η επίσκεψη της υπουργού Γεωργίας, γίνεται μαζί με την επίσκεψη του Προέδρου κ. Πέρες, στo πλαίσιo της προσπάθειας ν’ αναπτυχθεί η συνεργασία των δύο χωρών και χαίρομαι που ψηλά στις προτεραιότητες αυτής της συνεργασίας είναι ο τομέας της γεωργίας», δήλωσε ο κ. Τσαυτάρης.

Από την πλευρά της, η υπουργός Γεωργίας του Ισραήλ τόνισε ότι για τη χώρα της η συνεργασία με την Ελλάδα σε ότι αφορά στον τομέα της γεωργίας είναι πολύ σημαντική. «Γνωρίζω ότι η χώρα σας βρίσκεται σε μία δύσκολη περίοδο, πιστεύω όμως ότι η βοήθεια σε γεωργικά θέματα μπορεί να αποβεί σημαντική, ώστε να ξεφύγει από τα προβλήματά της», τόνισε.

Η ελληνική πλευρά εστίασε το ενδιαφέρον της στο θέμα παροχής τεχνογνωσίας από το Ισραήλ στον τομέα της έρευνας και των εφαρμογών της για το σχεδιασμό συστημάτων ολοκληρωμένης αγροτικής ανάπτυξης και της προώθησης των ελληνικών προϊόντων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή