Στο Λονδίνο ταξίδεψε το «From Athens to London: Shape Your Future»

Τρίτη, 07 Αυγούστου 2012 15:04
A- A A+

Στο Λονδίνο, όπου χτυπάει η καρδιά των Ολυμπιακών Αγώνων, μεταφέρθηκαν τα μηνύματα των νέων του προγράμματος «From Athens to London: Shape Your Future», το οποίο διοργανώνεται από τη «Μαθητιάδα».

Την Παρασκευή 27 Ιουλίου με αφορμή την άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας στο Δημαρχείο του Λονδίνου, ο ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας και εκπρόσωποι του προγράμματος παρέδωσαν μία ελιά, ιερό σύμβολο της Αθήνας και των Ολυμπιακών Αγώνων στη Λαίδη Βικτώρια Μπόργουικ, αντιδήμαρχο Λονδίνου στο πλαίσιο δεξίωσης που παρέθεσε ο δήμαρχος Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον. Μαζί με την ελιά «μεταφέρθηκαν» επίσης οι ολόθερμες ευχές των νέων για επιτυχημένη διεξαγωγή των Αγώνων, ευγενή άμιλλα, σεβασμό και αλληλεγγύη.

Παράλληλα, την Κυριακή 29 Ιουλίου η πορεία και οι στόχοι του προγράμματος παρουσιάστηκαν στο House of Hellenes (Σπίτι των Ελλήνων) στο Carlton Club παρουσία της Φάνης Πάλλη- Πετραλιά, αντιπροέδρου του Ιδρύματος Διεθνούς Ολυμπιακής Εκεχειρίας, του Ολυμπιονίκη Ιωάννη Μελισσανίδη καθώς και άλλων προσκεκλημένων της ελληνικής κοινότητας στο Λονδίνο.

Το πρόγραμμα «From Athens to London: Shape Your Future» αποτελεί συνέχεια του αντίστοιχου «From Athens to Beijing» που πραγματοποιήθηκε το 2008 και υποστηρίζεται από το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, το Δήμο Αθηναίων, τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) και την Aegean Airlines.

Με το πρόγραμμα «From Athens to London: Shape Your Future» η Μαθητιάδα προσπαθεί να μεταδώσει τις αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων και της Ολυμπιακής Εκεχειρίας στους νέους όλης της Ευρώπης, καλώντας τους να γράψουν τα μηνύματά τους για ένα καλύτερο μέλλον στη σελίδα που δημιουργήθηκε ειδικά για αυτό το σκοπό στο www.facebook.com/ShapeUrFuture . Τα αντιπροσωπευτικότερα μηνύματα αφού επιλεχθούν από επιτροπή της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων θα παρουσιαστούν από τους ίδιους τους νέους στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή