Λουκέτα στους κάδους

Τρίτη, 07 Αυγούστου 2012 20:52
UPD:20:52

A- A A+

Ο δήμος της πόλης Τζιρόνα, στη βορειοανατολική Ισπανία, ανακοίνωσε ότι τοποθέτησε λουκέτα στους κάδους απορριμάτων των σουπερμάρκετ για να εμποδίσει όσους αναζητούν τρόφιμα στα σκουπίδια, ένα φαινόμενο που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις με την επιδείνωση της οικονομικής κρίσης.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος υποστηρίζει ότι έλαβε την απόφαση αυτή, σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες των σουπερμάρκετ, διότι η κατανάλωση τροφίμων από τα σκουπίδια «ενέχει κινδύνους για την υγεία».

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο ένας κάδος μπροστά στα σουπερμάρκετ που είναι κλεισμένος με λουκέτο και ο οποίος περιέχει ληγμένα ή χαλασμένα τρόφιμα», είπε εκπρόσωπος της πόλης.

Ολα στους κάδους είναι ακατάλληλα προς βρώση ή μήπως η επιτηδευμένη ευαισθησία είναι ακατάλληλο μέσον προστασίας των ανθρώπων που επιβιώνουν, χάρη σε αυτά που μαζεύουν στο δρόμο;

Οι αρχές, μάς ενημερώνει το τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου, έχουν οργανώσει ένα σύστημα ενημέρωσης, ώστε όσοι έχουν ανάγκη να πληροφορηθούν πού βρίσκονται κέντρα διανομής τροφίμων.

Είναι άραγε τόσα πολλά που να καλύπτουν όσους κέρδισαν στο λότο της εξαθλίωσης;

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή