Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα σε Αρκαδία και Κορινθία

Υπό μερικό έλεγχο σε Μαγνησία, Λάρισα και Κύθηρα
Τετάρτη, 08 Αυγούστου 2012 07:43
UPD:14:40

Στην περιοχή Σολωμός Κορινθίας επιχειρούν 18 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα και τέσσερα αεροπλάνα Canadair. (Φωτογραφία αρχείου)

A- A A+

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στην Αρκαδία που ξεκίνησε την Τρίτη από τη θέση Ανεμοδούρι. Το πύρινο μέτωπο καίει κάτω από τη σήραγγα Ραψομμάτη προς το βουνό Τσεμπερού, χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Στην περιοχή επιχειρούν πάνω από 150 πυροσβέστες, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας έγιναν και ρίψεις νερού από αέρος.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, Βαγγέλη Γιαννακούρα στο ΑΜΠΕ η πυρκαγιά πέρασε μέσα από τους οικισμούς Ανεμοδούρι, Βουτσαρά, Ρούτση και στις παρυφές των χωριών Καμαρίτσα, Αναβρυτό, Γρεκού, Σουλάρι, Λεοντάρι και Ραψομμάτη. Όπως ανέφερε έχουν καεί πολλές αγροικίες σε όλη την περιοχή, αλλά και εξοχικές κατοικίες , ο αριθμός των οποίων παραμένει άγνωστος. Στις φλόγες παραδόθηκαν επίσης πάνω από 10.000 στρέμματα δασικής έκτασης και καλλιεργειών με ελιές.

Λόγω της πυρκαγιάς, χωρίς ρεύμα είναι τα χωριά Ρούτση, Σουλάρι και Ανεμοδούρι, όπου συνεργία της ΔΕΗ επιχειρούν να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση, ενώ χωρίς νερό είναι τα χωριά Σουλάρι και Ραψομμάτη.

Χθες, ένας 60χρονος άνδρας με σοβαρά εγκαύματα διεκομίσθη και νοσηλεύεται στο ΚΑΤ, ενώ μια γυναίκα με εγκαύματα και τέσσερις πυροσβέστες με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Τρίπολης.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Σολωμός Κορινθίας. Στο σημείο επιχειρούν 18 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα και τέσσερα αεροπλάνα Canadair.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι και σε δασική έκταση στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 30 πυροσβέστες με δέκα οχήματα και ένα αεροσκάφος.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν, τέλος, οι πυρκαγιές στην περιοχή Ανάβρα Μαγνησίας και Δαμάσι Λάρισας, καθώς επίσης και στη Χώρα Κυθήρων.

naftemporiki.gr με πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή