Μάχη με τις φλόγες στην Αρκαδία

Σε εξέλιξη πυρκαγιές σε Αγιο Όρος, Κεφαλονιά και Κορινθία
Τετάρτη, 08 Αυγούστου 2012 17:20
UPD:09/08/2012 00:13

A- A A+

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στην Αρκαδία, όπου οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν μάχη για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, έχοντας καταστρέψει έκταση τουλάχιστον 25.000 στρεμμάτων.

Έν τω μεταξύ ένας 45χρονος άνδρας συνελήφθη στην Αρκαδία για την πυρκαγιά και την Πέμπτη θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια.

Οι δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο έχουν ενισχυθεί και σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αυτή τη στιγμή στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 135 πυροσβέστες, πέντε οχήματα, 58 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 25 δημοτικά οχήματα και 40 στρατιώτες, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούσε μέχρι τη δύση του ηλίου και ένα ελικόπτερο.

Νωρίτερα, εξαιτίας της πυρκαγιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από το 178ο έως το 198 χλμ. της Ε.Ο. Κορίνθου-Τριπόλεως-Καλαμάτας.

Στο μεταξύ σε εξέλιξη είναι τα πύρινα μέτωπα που εκδηλώθηκαν στην Κορινθία, στην Κω και στο Αγιο Όρος.

Ειδικότερα, στο Σολομό Κορινθίας, επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 12 οχήματα.

Εννέα πυροσβέστες με τρία οχήματα επιχειρούν στη δασική πυρκαγιά στον Μονοξελίτη Αγίου Όρους, ενώ από αέρος συνέδραμαν μέχρι το απόγευμα και δύο αεροσκάφη.

Ακόμα ένα πύρινο μέτωπο είναι σε εξέλιξη στην Κεφαλονιά και συγκεκριμένα σε δασική έκταση στη περιοχή Κατελειός. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 15 πυροσβέστες με επτά οχήματα.

Τέλος, υπό έλεγχο τέθηκαν τα πύρινα μέτωπα στην περιοχή Καρδάμενα στην Κω, στη συμβολή της Λ. Μαραθώνος και Ανατολής στο Πικέρμι και στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή