Την Ουρανούπολη απείλησαν οι φλόγες

Στον εισαγγελέα ο συλληφθείς για τη φωτιά στη Μεγαλόπολη
Πέμπτη, 09 Αυγούστου 2012 08:07
UPD:10:00
A- A A+

Ανεξέλεγκτη καίει η φωτιά στο Αγιον Όρος, με τις φλόγες να πλησιάζουν νωρίτερα το χωριό της Ουρανούπολης. Νωρίς το πρωί δόθηκε εντολή εκκένωσης του χωριού και γειτονικών οικισμών, ενώ εκκενώθηκαν και ξενοδοχεία της περιοχής, ωστόσο, όπως διευκρίνισε και ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, λίγο πριν τις 9.00 ήρθη η εντολή προληπτικής εκκένωσης.

«Ο οικισμός της Ουρανούπολης προς το παρόν δεν κινδυνεύει. Έχει δοθεί μερική εκκένωση και κάποιοι άνθρωποι με αναπνευστικά προβλήματα έχουν φύγει», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο αντιδήμαρχος του δήμου Αριστοτέλη Κωνσταντίνος Κατσαβαβάκης.

Στην περιοχή επιχειρεί ισχυρή πυροσβεστική δύναμη. Ρίψεις νερού γίνονται από τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Ανακοίνωση - έκκληση προς τους πολίτες εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη κίνηση των οχημάτων της Πυροσβεστικής: «Εξαιτίας πυρκαγιάς που έχει εκδηλωθεί σε δασική περιοχή του Αγίου Όρους και κινείται με κατεύθυνση προς Ουρανούπολη Χαλκιδικής, προληπτικά παρακαλούνται οι πολίτες να μην κινούνται προς Ουρανούπολη και να μην ακινητοποιούν τα οχήματά τους παραπλεύρως της οδού, προκειμένου να μην παρακωλύεται η κίνηση και το έργο των οχημάτων της Πυροσβεστικής».

Στην Αρκαδία, ανησυχία προκαλεί νέο μέτωπο από το χωριό Ραψομμάτη προς τα Μαλλωτά. Σε ύφεση είναι τα υπόλοιπα μέτωπα. Ανοικτός είναι ο δρόμος στην γέφυρα του Ραψομμάτη, στη νέα Εθνική Οδό Τρίπολης - Καλαμάτας.

Εν τω μεταξύ στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης οδηγείται σήμερα ο 45χρονος που συνελήφθη για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο Ανεμοδούρι Μεγαλόπολης. Ο 45χρονος κατηγορείται για εμπρησμό από αμέλεια.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Πελοποννήσου στάχτη έχουν γίνει περίπου 15.000 στρέμματα, ενώ μεγάλες είναι απώλειες σε ζωικό κεφάλαιο.

Συνεχείς, τέλος, είναι οι αναζωπυρώσεις στο Σολομό Κορινθίας, όπου παραμένει και επιχειρεί ισχυρή πυροσβεστική δύναμη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή