Ν. Δένδιας: Διαρκής η επιχείρηση κατά της παράνομης μετανάστευσης

Πέμπτη, 09 Αυγούστου 2012 15:24
UPD:21:36

A- A A+

Η επιχείρηση κατά της παράνομης μετανάστευσης συνεχίζεται «ομαλότατα» και θα είναι διαρκής, διαβεβαίωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

«Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον Πρωθυπουργό για την εξέλιξη της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλλεται για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και την αντιμετώπιση του φαινομένου στο κέντρο της Αθήνας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας προσθέτοντας ότι έλαβε εντολές από τον κ. Σαμαρά για το πώς θα συνεχιστεί η προσπάθεια αυτή.

N. Δένδιας: Θα θωρακίσουμε τη χώρα

N. Δένδιας: Θα θωρακίσουμε τη χώρα

Εξέφρασε παράλληλα τη βεβαιότητα οι αντιδράσεις στη Βόρεια Ελλάδα «θα διασκεδαστούν», αφού όπως επανέλαβε η μεταφορά μεταναστών σε σχολές αστυφυλάκων είναι «απολύτως προσωρινή». Υπογράμμισε τέλος ότι η ηγεσία του υπουργείου θα συνεχίσει τις προσπάθειες για να αλλάξει η εικόνα του κέντρου των ελληνικών πόλεων και «να πάψει η χώρα να είναι ξέφραγο αμπέλι είτε στον Έβρο είτε οπουδήποτε αλλού».

Ψήφισμα διαμαρτυρίας από το Δήμο Καβάλας

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών στη Βόρεια Ελλάδα για τη μεταφορά μεταναστών στις σχολές αστυφυλάκων.

Ψήφισμα διαμαρτυρίας ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, εκφράζοντας την αντίθεσή του στη μετατροπή των σχολών αστυφυλάκων Ξάνθης και Κομοτηνής σε κέντρα κράτησης μεταναστών. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ψήφισμα, «η αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, χωρίς να υπάρξει νωρίτερα καμία διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, για την αυθαίρετη μεταφορά λαθρομεταναστών στις σχολές αστυφυλάκων Ξάνθης και Κομοτηνής, αποτελεί παραβίαση κάθε έννοιας δικαίου και δείχνει αδυναμία εκ μέρους της πολιτείας να διαχειριστεί σωστά ένα μείζονος σημασίας πρόβλημα για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία».

Το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας υπενθυμίζει μάλιστα ότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης «διαθέτει ήδη δυο οργανωμένα κέντρα φύλαξης λαθρομεταναστών», προσθέτοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να δημιουργηθούν νέα όταν σε άλλες περιφέρειες της χώρας δεν υπάρχει κανένα».

Απομάκρυνση των παράνομων μεταναστών ζητεί η Καλαμάτα

Την άμεση απομάκρυνση των παράνομων μεταναστών από την Καλαμάτα και τα χωριά του δήμου ζητεί ο δήμαρχος της πόλης Παναγιώτης Νίκας με έγγραφό του στον εισαγγελέα, τον αστυνομικό διευθυντή Πελοποννήσου και τον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας.

Ο δήμαρχος στο έγγραφό του επισημαίνει ότι εξαιτίας της συνάθροισης και εγκατάστασης παράνομων μεταναστών σε κοινόχρηστους χώρους αλλά και σε ιδιωτικούς (όπως εγκαταλελειμμένα κτίρια), δημιουργούνται έντονα προβλήματα ασφάλειας και δημόσιας υγείας, τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες.

Χαρακτηριστικά καταγγέλλει ότι στον περιβάλλοντα χώρο του Σιδηροδρομικού Σταθμού Καλαμάτας, του Μηχανοστασίου αλλά και στον χώρο του Δημοτικού πάρκου ΟΣΕ έχει διαπιστωθεί η συχνή παρουσία παράνομων μεταναστών, οι οποίοι χρησιμοποιούν τους υπαίθριους ή στεγασμένους χώρους ως «αφοδευτήριο» ενώ υπογραμμίζει ότι επιδεικνύουν επιθετική συμπεριφορά στους υπαλλήλους του δήμου που ελέγχουν τους χώρους αυτούς.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή