Ολυμπιακοί Αγώνες: 22η η Λυμπερτά στα 10χλμ ανοιχτής θάλασσας

Πέμπτη, 09 Αυγούστου 2012 16:47
UPD:17:08

«Είμαι ικανοποιημένη που, παρά τις δυσκολίες και την άσχημη κατάσταση που ένιωθα δεν εγκατέλειψα την προσπάθειά μου», δήλωσε η 33χρονη αθλήτρια.

A- A A+

Στην τρίτη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες η Ελληνίδα πρωταθλήτρια τερμάτισε σε 2:04:26.5, 6 λεπτά και 48.3 δευτερόλεπτα πίσω από την Έβα Ρίζτοφ, η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 1 ώρα 57:38.2. Η Ουγγαρέζα ήταν τέσσερα δέκατα του δευτερολέπτου ταχύτερη από την Αμερικανίδα Χέιλι Άντερσον, που πήρε τη δεύτερη θέση. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ιταλίδα Μαρτίνα Γκριμάλντι (1:57:41.8), ύστερα από μεγάλο συναγωνισμό με τη Βρετανή Κέρι-Αν Πέιν, που τερμάτισε τέταρτη, εκατοστά πίσω από την Γκριμάλντι (1:57:42.2).

«Κρύωνα στην αρχή και το σώμα μου έσφιξε. Τα χέρια μου πονούσαν από τα πρώτα μέτρα, κουράστηκα γρήγορα και όταν άλλαξε ο ρυθμός δεν μπορούσα να ακολουθήσω. Ήξερα ότι το νερό είναι κρύο, αλλά το σώμα μου σε αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να αντεπεξέλθει. Είμαι ικανοποιημένη που, παρά τις δυσκολίες και την άσχημη κατάσταση που ένιωθα δεν εγκατέλειψα την προσπάθειά μου», δήλωσε η 33χρονη αθλήτρια, η οποία έγινε η πρώτη Ελληνίδα κολυμβήτρια που συμμετέχει για τέταρτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις